Obavijesti

News

Komentari 65

Bandić priznao koliko daje za režije: Svaki mjesec 2800 kuna

Bandić priznao koliko daje za režije: Svaki mjesec 2800 kuna
1

Gradonačelnik je danas predstavio i konačan prijedlog zagrebačkog proračuna za 2013., a na pitanje kojeg se protukandidata boji, rekao je samo Boga i svoje mame

VIDEO

Gradonačelnik Milan Bandić gostovao je u emisiji Soundset Plavog radija i rekao da režije mjesečno plaća 2800 kuna. Priznao je da umirovljena supruga ima vremena brinuti se za papirologiju pa ona plaća račune. 

- U zadnjih godinu-dvije napravili smo uštede na našim mobitelima. Nekad smo imali po dva mobitela, sad pazimo što radimo i govorimo - rekao je zagrebački gradonačelnik. 

Štedljiv je i na grijanju. Naime, kako koriste etažno grijanje griju samo one prostorije u kojima borave. 

Najavio je da su sporne fontane spremne i bit će otvorene do Božića.

'Bojim se samo dragog Boga i svoje mame'

Dan prije glasanja o zagrebačkom proračunu u Gradskoj skupštini gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima predstavio njegov konačan prijedlog. Kako je rekao, proračun iznosi 6.670.000.000 kuna. Zastupnici su predložili amandmane u iznosu od 135,5 milijuna kuna, a Gradska uprava je prihvatila većinu, odnosno u iznosu od 86,5 milijuna kuna.- Odbili smo smanjenje iznosa od šest milijuna kuna za velike sportske događaje i smanjenje od 10 milijuna kuna za potrebe saniranja klizišta. To je ozbiljan sigurnosni problem. Također, oporba je tražila da se iznos za medije i informiranje, koji je sada 15 milijuna kuna, smanji za 11,5 milijuna kuna - rekao je Slavko Kojić, čelnik Gradskog ureda za financije. Milan Bandić rekao je da neće napraviti ništa što bi moglo ugroziti donošenje proračuna na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine. Na pitanje u kolikoj mjeri je ovaj proračun predizborni, Bandić je ponovio kako on ne zna što je predizborna kampanja, jer je on "u radnoj kampanji tri godine, 11 mjeseci i 28 dana", a na pitanje kojeg se kandidata više boji, rekao je da se boji "samo dragog Boga i svoje mame".

- Ne trčim već 43 dana, jedem samo meso i bezmasne jogurte. Izgubio sam 10,5 kila samo od straha od kandidata i protukandidata - rekao je Bandić, aludirajući na previranja u zagrebačkom SDP-u. Komentirao je i rad Zimske službe te ponovio da su djelatnici obavili velik dio posla, ali i da građani neće više trpjeti zbog nesposobnog vodstva Holdinga.

- Neću ja moliti šefove male Zimske službe da očiste križanja u gradu. Kad sam rekao da trebamo pojesti snijeg, to sam i mislio. Možete me ismijavati, ali znam o čemu govorim. To znači da u roku od 48 sati snijeg treba nestati. Prva dva dana su radili, a onda su idućih pet spavali. Pristupi bolnicama i kulturnim institucijama, autobusne stanice su ostale neočišćene, to je nedopustivo - rekao je gradonačelnik. Iako je rekao da neće komentirati previranja u SDP-u, rekao je da se sa Zoranom Milanovićem izvrsno slagao dok nije izašao iz stranke, a da mu je Davor Bernardić miljenik.

- Ali, on mora znati pravila ponašanja u stranci ili partiji. Želim im da riješe probleme na najbolji način - rekao je Bandić.

U četvrtak će na Gradskoj skupštini zastupnici raspravljati i glasati o proračunu za 2013. godinu, a na dnevnom redu je ponovno rasprava o smanjenju cijena parkinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb