Obavijesti

News

Komentari 43

Bandić sada ima više resora nego cijela Plenkovićeva vlada

Bandić sada ima više resora nego cijela Plenkovićeva vlada
1

Od 2009. godine novih 10 ureda: Milan Bandić bi 20 ministarstava smanjio na 14, ali zato otvara nove gradske urede te će ih imati čak 27

VIDEO

Dok se Milan Bandić grozi ‘crnom knjigom’ svima koji su ga ikada tražili uslugu, paralelno otvara nove gradske urede zbog kojih oporba upire prste u HDZ.

Prozivaju gradonačelnika da tako podilazi partbnerima iz HDZ-a. Naime, uz 25 postojećih Zagreb dobiva i Gradski ured za zastupanje te se razdvaja Gradski ured za imovinsko-pravne poslove na dva ureda. Time će Bandićeva gradska vlada imati 27 izvršnih tijela za upravljene metropolom.

Usporedbe radi državu premijer Andrej Plenković vodi uz pomoć sedam ministarstava manje nego li Bandić metropolu. No gradonačelnik ima sasvim drugačije viđenje kada je u pitanju država.

'Smiješno je da se kandidira za predsjednika neki drugi Bandić'
'Smiješno je da se kandidira za predsjednika neki drugi Bandić'

- Apsolutno treba smanjiti broj ministarstava. Mi bismo ih imali 14. Hrvatsku su u posljednja dva desetljeća političke elite pretvorile u mrijestilište službenika i namještenika - zborio je tako zagrebački gradonačelnik u kampanji za parlamentarne izbore 2015.

Pokretanje videa...

00:35

Predsjednikk Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević zgrožen je gomilanjem gradskih izvršnih tijela.

- Obrazloženja za zapošljavanje još dva pročelnika s ministarskim plaćama bi pala na srednjoškolskom ispitu iz logike jer se samo razdvajaju postojeći uredi s istim zaposlenima, a time se u nekom paralelnom svemiru povećavaju kapaciteti gradske uprave - kaže Tomašević.

Bandićev kompić Palma otvorio je javni toalet i to - usred polja
Bandićev kompić Palma otvorio je javni toalet i to - usred polja

Ističe da sada Bandić ima više pročelnika nego je svih zastupnika vladajuće većine u Gradskoj skupštini (op.a. HDZ i MB365 imaju 26 zastupnika).

- Znači Bandić ima 27 pročelnika u odnosu na ukupno 51 zastupnika Gradske skupštine. To je kao da Plenković ima 80 ministara u odnosu na 151 saborskog zastupnika. Pa gdje to ima? I još za vrijeme rasprave o osnivanju novih Bandićevih ureda nema niti gradonačelnika niti njegovih zamjenica, a nitko od gradske uprave nije zucnuo u obranu tog prijedloga nego su se samo pokrili ušima na naše kritike i čekali da mašina HDZ-MB365 to izglasa. Sramota - ističe Tomašević.

Bandić je zahvalio Marasu na 'komplimentu' o administraciji
Bandić je zahvalio Marasu na 'komplimentu' o administraciji

Na čelu svakog gradskog ureda je pročelnik kojeg građani plaćaju barem 13.000 kuna. Oni pak imaju svoje zamjenike i pomoćnike čiji će se broj također silom prilike povećati. Inače, u zadnjih deset godina i broj gradskih ureda u Zagrebu se povećao sa 17 na 27. Zadnje povećanje bilo je 2017. nakon što je Bandić ušao u koaliciju s HDZ-om i Neovisnima za Hrvatsku.

- Gradonačelnik je dobio suglasnost Kluba HDZ-a, a jedini razlog je unaprjeđenje rada gradskih ureda. HDZ nema ništa s tim niti kadroviranjem - tvrdi šef Zagrebačke skupštine Drago Prgomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca