News

Komentari 26

Bandić se pohvalio sanacijom, a stanari bijesni: 'Ne samo da je opasnije, bit će i skuplje za nas'

Bandić se pohvalio sanacijom, a stanari bijesni: 'Ne samo da je opasnije, bit će i skuplje za nas'

Nakon što je gradonačelnik Bandić i sam zamuljao prste u boji da bi pokazao kako Grad sanira i preostale zabatne zidove u gradu, stanari u Deželićevoj su ljuti: 'To je samo kozmetički zahvat,' poručuju

Ovo je provizorno rješenje. Suludo je plaćati dizalicu i farbati OSB ploče za nešto privremeno što smo htjeli sami financirati. Sad će nas sve još više koštati.

Rekli su nam to stanovnici zgrade u Prilazu Đure Deželića na broju 12 isfrustrirani lošom koordinacijom i komunikacijom Grada Zagreba s građanima.

Nakon petrinjskog potresa na njihovoj zgradi urušili su se zabatni zidovi, a Grad se oglušio na molbe za hitnom intervencijom. Nedugo zatim zvali su u jednu emisiju gdje je gostovao gradonačelnik Bandić i obećao im sanaciju svih zabatnih zidova u roku od dva tjedna.

Sljedeći dan došli su predstavnici Gradskog stambenog i komunalnog redarstva i predočili ponudu za hitnu sanaciju zabatnih zidova četiri puta skuplju od one koju su u međuvremenu samostalno pribavili. Samostalno su pronašli statičare za izradu projekta sanacije zabatnih zidova i građevinare koji su dali fer ponudu i za rušenje zidova i za nužno ojačavanje krovišta.

- A onda su se odjednom pojavili radnici poslani iz Grada da zatvore rupe - kaže nam jedna stanarka i dodaje kako su susjedi molili da se strpe dok građevinari kompletno ne uklone zabatni zid, što su susjedi sami htjeli financirati, a potom će Grad moći nastaviti sa zatvaranjem bočnih strana zgrade.

Naravno, nisu čekali.

- Ostavili su donji nestabilni dio zida i dodatno ga opteretili konstrukcijom te povrh svega, tek nakon deset dana, obojili OSB ploče u crvenkastu boju. Tko zna koliko je novca uloženo u taj kozmetički zahvat, a mi ćemo zid kroz nekoliko dana morati kompletno urušiti i dodatno platiti kako bismo maknuli konstrukciju - objašnjava stanarka s Deželićeva prilaza.

Do zaključenja broja nismo dobili odgovor Grada kojim bi nam pojasnili što se dogodilo, a gradonačelnik se, osim u Deželićevoj, na Facebooku pohvalio sanacijom zabatnog zida na Ilirskom trgu, koji su radnici obojili u nijansu crvene. 

Najčitaniji članci