Obavijesti

News

Komentari 125

Bandićeva udovica željela je u javnosti izazvati žaljenje, a ustvari je još produbila gađenje

Bandićeva udovica željela je u javnosti izazvati žaljenje, a ustvari je još produbila gađenje
1

Supruga pokojnog Milana Bandića žalila se u Jutarnjem listu da nema novca za režije u ogromnom stanu, ali puno su ilustrativniji bili detalji koji ukazuju na to kako je Bandić skrivao novac i konzumirao brojne lijekove.

VIDEO

Trebala je to biti topla ljudska priča supruge pokojnog Milana Bandića.

Priča o velikoj penziji nedovoljnoj za velike režije u velikom stanu, priča o tome kako će udovica "ostati bez ičega", bez novca, nekretnina i vikendica, o tome da joj prijete ovrhe i ostavinska svađa s Bandićevim bratom, kako su je napustili Bandićevi prijatelji, te kako nije znala ništa o suprugovim poslovima, računima, novcima, pa ni ljubavnicama.

Bilo je to potresno svjedočanstvo Vesne Bandić u Jutarnjem listu.

Koje baš i nije bilo toliko potresno.

Jer, supruga pokojnog gradonačelnika koja je toliko bila izvan njegova života, njegovih kombinacija i malverzacija, koja ne može platiti režije o 6000 kuna s penzijom od 6800 kuna, prošle je godine uspjela bez ikakvih prihoda kupiti stan od 70 kvadrata od Bandićeva prijatelja Željka Šelendića, i to nakon što su prodali stan Vesnine bake kojeg je ona otkupila 1997. godine zahvaljujući fiktivnoj rastavi od svog Milana.

Fiktivna rastava

U proljeće 1996. godine Milan i Vesna su se razveli kako bi Vesna mogla položiti stanarsko pravo na stan. Sudu su rekli da već dvije godine žive razdvojeno, te je sud iz njihovih izjava zaključio da su "nesuglasnosti u naravi takve da se bračna zajednica ne može obnoviti".

Nije, dakle, Vesna bila baš toliko distancirana od Milanovih muljaža.

I dok su društvene mreže jučer sarkastično komentirale jadikovke Bandićeve udovice koja ne može preživjeti u luksuznom stanu s ogromnom penzijom, iako je baš lani kupila drugi stan, ona je u svom intervjuu otkrila neke zanimljive, pa i znakovite, detalje o Bandićevu životu i radu.

A gdje je lova?

"Ponekad mislim: 'Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio?'", kazala je Vesna Bandić, baš kao što to danas govore oni koji su preuzeli Bandićev Zagreb u dugovima, besparici, korupciji, općem bankrotu. Na pitanje što misli o novom gradonačelniku, Vesna odgovara: "Mislim da mu nije lako. Nemam ništa protiv njega, ali da mu je lako, nije".

Nije mu lako i zbog onoga što mu je Milan Bandić ostavio.

Ili nije ostavio.

"Mogu reći da je Milan stvarno živio Zagreb", veli udovica Bandić, "ništa drugo nije ga zanimalo, samo Zagreb, Zagreb".

Odnosno, samo lova i lova.

A kad ga je Vesna pitala "gdje ima sav taj novac", on joj je odgovorio: "Kod prijatelja". 

Pod lijekovima

Bandićeva supruga otkrila je javnosti i jedan detalj o neiscrpnoj gradonačelnikovoj energiji i gladi za funkcijom. Mediji su mjesecima, pa čak i godinama, postavljali pitanja o zdravstvenom stanju osobe koja se nalazi na drugoj najvažnijoj izvršnoj funkciji u državi, a Vesna Bandić jučer je u intervjuu izjavila: "Na stolu je imao toliko lijekova da to nije bilo normalno, ali nije pomoglo".

Zagreb je, sada se vidi, bio u rukama osobe pod teškim lijekovima.

"Milan je živio i umro za Zagreb, srušio se mrtav, kako je i predvidio. I što god o njemu govorili, moj život bez njega više nije lijep", kaže njegova udovica.

Nije to bila topla ljudska priča koliko dijagnostička slika pokojnog gradonačelnika, u koju se uklapa i uloga njegove supruge u malverzacijama imovinom i fiktivnim rastavama braka.

Patetika i drama

Ispod slojeva patetike i osobnih drama otkrivaju se detalji o neprijavljenim lovačkim puškama, o nekretninama u Hercegovini za koje se ne zna čime ih je gradonačelnik financirao, o "novcima kod prijatelja", o nezajažljivoj gladi za funkcijom koja je Bandića, po riječima njegove supruge, otjerala u grob, a Zagreb u bankrot. 

Vesna Bandić romantizirala je suprugovu ljubav prema Zagrebu koja se zapravo svodila na ljubav prema koristi koje je Zagreb nosio njemu, njegovim prijateljima, ortacima, kumovima...

Potresni intervju

Nije jasno zbog čega se Bandićeva udovica odlučila na ovakvo istupanje u medijima, niti zašto je poželjela s javnosti podijeliti svoje osjećaje oko supruga koji je iza sebe ostavio dugačak trag afera, skandala, korupcije, klijentelizma.  

Trebao  je to biti potresni intervju. No jedino što je u njemu bilo potresno jest duh žalopojke udovice nekakvog mafijaškog bossa, prije nego izabranog dužnosnika. Udovica navodno nije znala ništa, možda ništa nije smjela znati, a možda je znala i više nego što sada otkriva.

Trebala je to biti topla ljudska priča. Koja je zapravo u javnosti samo pojačala gorčinu zbog Bandićeve ostavštine. Zbog onoga što je ostavio obitelji, ali još više i Zagrepčanima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca