News

Komentari 0

Banožić se sastao s mađarskim veleposlanikom, zadovoljan prijateljskim odnosom

Banožić se sastao s mađarskim veleposlanikom, zadovoljan prijateljskim odnosom

Veleposlanik Demcsák je tijekom sastanka predstavio aktualnu obrambenu politiku Mađarske te istaknuo kako vjeruje u daljnji nastavak kvalitetne suradnje dviju država

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić primio je u nastupni posjet mađarskog veleposlanika Csabu Demcsáka te je izrazio zadovoljstvo prijateljskim hrvatsko-mađarskim odnosima.

"Obje strane izrazile su zadovoljstvo dugogodišnjim prijateljskim odnosom dviju država, a ministar obrane kazao je kako su dvije države razvile izvrsnu bilateralnu obrambenu suradnju", navodi se u priopćenju MORH-a.

Banožić se na sastanku osvrnuo na hrvatsko-mađarsku suradnju u okviru RACVIAC-a i regionalne suradnje CEDC (Srednjoeuropska obrambena suradnja) te kroz Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo - Centar u Mađarskoj, čije su utemeljiteljice Mađarska i Hrvatske, kao i na suradnju u okviru EU-a i NATO-a itd.

"Veleposlanik Demcsák je tijekom sastanka predstavio aktualnu obrambenu politiku Mađarske te istaknuo kako vjeruje u daljnji nastavak kvalitetne suradnje dviju država", navodi se u priopćenju MORH-a.

Najčitaniji članci