Obavijesti

News

Komentari 131

U Zagreb letom iz Frankfurta stiglo tijelo Borisa Šprema

U Zagreb letom iz Frankfurta stiglo tijelo Borisa Šprema
18

Lijes s posmrtnim ostacima Borisa Šprema je oko 13.38 sati sletio na zagrebački aerodrom Pleso avionom Lufthanse. Tijelo su potom prevezli na groblje Mirogoj

VIDEO

U Zračnu luku Pleso oko 13.38 sati sletio je zrakoplov u kojemu je lijes s tijelom predsjednika Sabora Borisa Šprema. Lijes je stigao redovitim letom Lufthansina airbusa iz Frankfurta.

Iz zračne luke lijes su iznijela šestorica pripadnika Straže Hrvatskog Sabora kroz postrojeni dvored Oružanih snaga. Uz lijes su bili i Špremova supruga, sin, majka i sestra koja nije mogla suspregnuti suze. Tijelo su zatim prevezli u mrtvačnicu na Mirogoju.

Ispred hangara Špremu je upriličen doček na kojem su bili predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko, potpredsjednici Sabora Milorad Batinić, Željko Reiner i Tomislav Čuljak, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, potpredsjednici Vlade Milanka Opačić, Neven Mimica i Branko Grčić, zastupnik Igor Dragovan, ministar rada i mirovinskog sustava, voditelj liječničkog konzilija predsjednika Sabora Mirando Mrsić te tajnik Sabora Slaven Hojski.

U Banskim dvorima, na kojima je izvješena crna zastava, članovi Vlade počeli su se okupljati u jutarnjim satima. Već oko 9 sati u Vladu su stigli premijer Zoran Milanović, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, ministri Milanka Opačić i Branko Grčić te potpredsjednik Vlade Neven Mimica. 

Stražu će držati Milanović, Josipović i Leko

U četvrtak će odar od 7.30 do 11.30 sati biti otvoren za građane. 

Posljednju počasnu stražu prije sahrane držat će premijer Milanović, predsjednik Josipović, obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko te još troje članova državnog vrha. 

Ispred mrtvačnice govorit će predsjednik Josipović, a imena ostalih govornika još nisu poznata. U protokol je uvrštena i glazba po izboru obitelji pokojnog Šprema, vjerojatno Vangelisove 'Vatrene kočije', piše Jutarnji list

Sin Damjan za oca napravio memorijalnu stranicu na Facebooku

Sin Borisa Šprema, Damjan Šprem na društvenoj mreži Facebook otvorio je memorijalnu stranicu za svojeg oca. Zamolio je sve koji imaju volje i malo vremena da 'shareaju' link kako bi zaživjela memorijalna stranica Borisa Šprema gdje bi svatko mogao izraziti svoje osjećaje prema njemu. 

- Volio bih da bude kao knjiga žalosti koja je dostupna svima - napisao je Damjan Šprem.

Posebna regulacija prometa

Iz PU zagrebačke izvijestili su kako će tijekom srijede i četvrtka na snazi biti posebna regulacija prometa povodom ispraćaja Borisa Šprema. Od 14 do 15 sati mogući su zastoji na relaciji od Zračne luke prema gradskom groblju Mirogoj. 

U četvrtak će privremena regulacija prometa biti Ulicom Hermana Bollea te Mirogojskom cestom od rotora do Remetske ceste. Od 6 do 14 sati će biti zabranjen promet svim vozilima osim onima s dozvolom u Ulici Hermana Bollea, a od 9 do 14 sati Mirogojskom cestom od Remetske do Aleje Hermana Bollea. Bit će pojačane autobusne i tramvajske linije prema groblju Mirogoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.