News

Komentari 48

Batarelo o Valentiću: 'Napad na Crkvu i dijaboličko oskvrnuće'

Batarelo o Valentiću: 'Napad na Crkvu i dijaboličko oskvrnuće'

Ovo nije samo diskriminacija nego što više divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata, rekao je Vice John Batarelo

Glumac, model i fitness trener Mario Valentić (40), koji se trenutno natječe u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', upao je u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u znak prosvjeda protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara. Sa sportašem Šimunom Cimermanom tamo je počeo vježbati, a unijeli su i ergometar. 

Snimku je Mario objavio na svom Facebook profilu, a nakon niza loših komentara ju je uklonio. 

- Maknuo sam video jer su me iznenadile reakcije ljudi. Pa nisam šarao s grafitima, što je tih mojih nekoliko sklekova. Iznio sam kritike na mjere Stožera, ne na Crkvu. Mnogi su to shvatili kao uvredu - ispričao je Mario za 24sata i dodao kako je na račun videa dobivao i poruke onih koji su ga pogledali. 

Nakon svega toga oglasio se i čelnik katoličke udruge Vigilare koji je Valentićev potez nazvao 'dijaboličkim oskvrnućem'.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Dijaboličko oskvrnuće u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu koje su napravili dotični Mario Valentić i Šimun Cimerman ISPRED SVETOHRANIŠTA (gdje je živi Isus Krist) je jednostavno napad na Katoličku Crkvu i vjernike. Ovaj čin ostavlja sve vjernike u šoku i nevjerici i u velikoj boli da se ovo dogodilo na svetom mjestu.

Vjerujem da ostavlja svakog normalnog čovjeka bez teksta. Ovaj čin nije niti "fora", niti smiješno. Traži se osuda svih ljudi dobre volje bez obzira na vjeru ili političko opredjeljenje.

Ovo nije samo diskriminacija nego što više divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata.

Ovo neće proći bez posljedica.

Ako ste Mario i Šimune ovo napravili iz ne znanja onda što prije očekujemo jednu JAVNU PONIZNU ISPRIKU svim katolicima i župniku.

A, ako ste napravili radi ismijavanja i radi "fore" onda ćete biti u velikim problemima.

A pratiti ćemo i sve medije i "društvene komentatore" kao i političare da vidimo imaju li uopće imalo civilizirane uljudbe da ovaj čin osude ili će odobravati i poticati ovakve zlobne činove.

(EDIT: ne želim taj odvratni video pokazati, možete vidjeti na stranicama dotičnog Mario Valentić: piše: Works at Actor & Personal conditioning trainer Kineziološki fakultet Zagreb)"

Najčitaniji članci