Obavijesti

News

Komentari 65

Bekavac je bio s curom: Metak ga pogodio u stražnji dio vrata

Bekavac je bio s curom: Metak ga pogodio u stražnji dio vrata
1

Marko Bekavac (27) i djevojka (28) kazali su policajcima da je napadač prišao dosta blizu automobilu te je onda zapucao bez ikakva upozorenja. Ispalio je prema njima ukupno četiri metka

VIDEO

Marko Bekavac (27), koji je u srijedu navečer propucan u vrat u Splitu, operiran je u KBC-u Split. Liječnici su mu iz vrata izvadili zrno od metka koje se zabilo par centimetara duboko. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, Bekavac je sjedio u automobilu s 28-godišnjom djevojkom na parkiralištu u Janjevskoj ulici. Zasad nepoznati napadač prišao je automobilu i ispalio najmanje četiri metka.  Jedan metak, navodno manjega kalibra, pogodio ga je u stražnji dio vrata, dok djevojka nije ozlijeđena. Ostali meci završili su u karoseriji automobila.  

Prema onome što su Bekavac i djevojka kazali policajcima, napadač je prišao dosta blizu automobilu te je onda zapucao bez ikakva upozorenja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:06

Nakon što je ranjen, Bekavac je nazvao policiju i obavijestio ih što se dogodilo, a zatim je zvao i svog prijatelja A.O. (21) da hitno dođe po njega. Njega i još jednog mladića D.B. (25), koji je nedavno izišao iz zatvora, gdje je bio zbog droge, na mjestu napada zatekla je policija te su ih zadržali na kriminalističkoj obradi. Nakon što su ih ispitali i pregledali imaju li tragova baruta na sebi, policija je obojicu tijekom srijede pustila na slobodu. Njih se navodno više ne povezuje s napadom.

Treći put je za dlaku izbjegao smrt: Bekavca čuva policija
Treći put je za dlaku izbjegao smrt: Bekavca čuva policija

Istraživanje u tijeku: Traže napadača

Policija i nadležno Županijsko državno odvjetništvo slučaj vode kao ubojstvo u pokušaju, a u srijedu se cijelo jutro na mjestu pucnjave obavljao očevid i istražitelji su tragali za čahurama i oružjem.  U splitskoj policiji su potvrdili da je kriminalističko istraživanje u tijeku. Traže napadača, a još uvijek nikoga ne dovode u vezu s pucnjavom. 

Bekavac je bio propucan, pretučen, otet, a sa 17 godina je ubio

Bekavac je inače, dobro poznat policiji od ranije. Prvog svibnja ove godine završio u bolnici kad ga je ispred kafića Clo propucao njegov dotadašnji “mentor” i prijatelj Ivan Giljanović (37). Motiv sukoba nije razjašnjen, a prema izjavama svjedoka, skupa su pili piće. Bekavac je nekoliko puta potapšao Gilju po obrazu, ovaj je otišao u WC i vratio se s pištoljem te počeo pucati. Pronađeno je tad šest čahura, a Bekavac je ranjen u obje noge te podlakticu. Giljanović je trenutačno u bijegu. 

Bekavac u ispovijesti: Da, ubio sam, ali sam si sve oprostio...
Bekavac u ispovijesti: Da, ubio sam, ali sam si sve oprostio...

Dvadesetak dana nakon propucavanja kod Cloa Bekavac je ponovno u KBC-u Split, s teškim ozljedama glave, no nije se doznalo zbog čega. Sa 17 godina ubio je nožem Marka Jurića (21) na Bačvicama zbog svađe oko ulaska u WC. Zbog toga je osuđen na pet godina zatvora.  

U ožujku 2016. godine u Smrdečcu je u noge propucan Dean M. zvani Điđi. Kako je policija pronašla Bekavčev mobitel, uhićen je te je proveo nekoliko mjeseci u zatvoru. Nije bilo dovoljno dokaza, pa je pušten, a već u rujnu iste godine, nedugo nakon izlaska iz  pritvora, Bekavac je postao žrtva.  

Na Bačvicama ga je skupina muškaraca napala te nakon kraće borbe utrpala u kombi. Izbačen je sat vremena kasnije i nekoliko kilometara dalje, u garažama Papandopulove ulice, gotovo nasmrt pretučen. U srpnju prošle godine je osumnjičen za ranjavanje Tina M. (27) u natkoljenicu.  

Upucali Bekavca: Već preživio jedan napad, ležao u lokvi krvi
Upucali Bekavca: Već preživio jedan napad, ležao u lokvi krvi

Prije nekoliko mjeseci Bekavac je objavio video u kojem je iznio svoju ispovijest. 

- Danas sam sretan čovjek zato što sam sve sebi oprostio. Oprostio sam sebi sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru - kazao je među ostalim Bekavac u videu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina