News

Komentari 0

Belgijskog veleposlanika u Južnoj Koreji smijenili jer mu je žena udarila radnicu u dućanu

Belgijskog veleposlanika u Južnoj Koreji smijenili jer mu je žena udarila radnicu u dućanu

Gospođa Xiang se prvotno pozvala na diplomatski imunitet kako bi izbjegla optužnicu zbog napada, ali ga je belgijska vlada poništila kako bi južnokorejska policija mogla provesti istragu, navodi veleposlanstvo

Belgija povlači svog veleposlanika u Južnoj Koreji, nakon što je njegova supruga udarila ženu u Seoulu, piše u ponedjeljak BBC.

Snimka nadzorne kamere pokazuje da je u travnju Xiang Xuegiu, supruga belgijskog veleposlanika Petera Lescouhiera, udarila prodavačicu u trgovini.

Osoblje je htjelo provjeriti odjeću koju iznosi iz trgovine zbog sumnje na krađu.

Gospođa Xiang se kasnije sastala s zaposlenicom trgovine i ispričala se zbog "neprihvatljivog ponašanja", objavilo je belgijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Međutim, ministrica vanjskih poslova Belgije Sophie Wilmes odlučila je okončati Lescouhierov mandat ovo ljeto, nakon tri godine na veleposlaničkoj funkciji.

Iako je Lescouhier predano služio svojoj zemlji "trenutna situacija mu ne dozoljava da obavlja svoju ulogu na spokojan način", objavilo je veleposlanstvo na Facebooku.

U travnju se Lescouhier ispričao zbog "neprihvatljivog" ponašanja svoje supruge.

Gospođa Xiang se prvotno pozvala na diplomatski imunitet kako bi izbjegla optužnicu zbog napada, ali ga je belgijska vlada poništila kako bi južnokorejska policija mogla provesti istragu, navodi veleposlanstvo.

Najčitaniji članci