News

Komentari 149

Beljakova povijest uvreda: Od smeća i Hitlera do vucibatina

Beljakova povijest uvreda: Od smeća i Hitlera do vucibatina

Izjava o Udbi i ubojstvima hrvatskih političkih emigranata samo je zadnja u nizu politički besmislenih i neopreznih izjava predsjednika HSS-a, koji bi neko vrijeme trebao zaboraviti na tipkovnicu

Totalno nesmotrena i bespotrebna izjava Kreše Beljaka da UDBA nije pobila dovoljno hrvatskih emigranata koju je objavio na Twitteru već tjedan dana je tema političkih krugova, a komentirao ju je glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas

- Ako mene pitate, ja tu njegovu objavu najoštrije osuđujem. Nije mi nimalo drago da se takve teme uopće pojavljuju u javnom prostoru - rekao je Vukas, dok je Jutarnji u subotu objavio reakcije visokopozicioniranih HSS-ovaca, koji ističu da Beljak radi veliku štetu stranci, te otvoreno traže njegovu ostavku.

Krešo Beljak se unatoč isprici koju je ponovio više puta ipak našao u vrlo nezgodnoj situaciji, koja bi ga mogla skupo koštati. Njegovu izjavu su zadnjih dana iskoristili svi politički protivnici HSS-a, ali i cijele koalicije koju vodi SDP, koji su jedva dočekali da netko skrene pozornost s Bandića, poraza Kolinde Grabar Kitarović i ostalih tema.

Međutim, Krešo Beljak ima neslavnu povijest suzdržavanja od neopreznih i politički besmilenih izjava, zbog kojih je već imao problema. 

'Vrati se u pripizdinu'

Kada je Vice Batarelo prošle godine na Dan žena dijelio savjete ženama na Facebooku "da ljube Isusa iznad svega, da si izmoče muža te da mole Zdravo Mariju svaki put kad vide gđu Sarnavku", Beljak mue je na Twitteru žestoko odgovorio svojim željama za njega. 

"Za katolika Vicu želim da što prije postane opet samo Vincent John, da izmoli sto "očenaša" na zagrebačkom aerodromu prije nego zauvijek odleti nazad tamo odakle je došao i da pokuša svoju zatucanu, primitivnu pripizdinu stvarati u rodnoj Australiji, a ne kod nas", napisao je Beljak.

Dan žena prošle godine bio je 'koban' i za Ružu Tomašić, koja je tog dana komentirala austrijsku zabranu održavanja misa na Bleiburgu. Tomašić je za tu odluku okrivila "beskrupulozne lijeve lobije", a njena izjava nije promakla Kreši Beljaku, koji je još jednom iznenadio svojim riječima.

'Sikter iz naše Hrvatske!'

"Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske!!", napisao je Beljak na Twitteru.

Svoju 'dnevnu dozu Beljaka', koji bi se morao neko vrijeme držati dalje od tipkovnice, dobio je i Zlatko Hasanbegović u jednoj raspravi o onima koji u gradskoj skupštini podržavaju Milana Bandića.

"Hasanbegović je, uz Kusturicu, jedan od važnijih izdajnika bošnjačkog naroda. I jedan od važnijih učenika i sljedbenika Luburića i Pavelića, samo je prevelika kukavica da to javno i prizna. Efendija Hasanbegović je obični domaći izdajnik, kriptonacist i lažov", opet je na Twitteru napisao Beljak.

Za bivšeg HSS-ovog župana Stjepana Kožića, za kojeg je nakon što je izašao iz stranka i prešao na Bandićevu stranu na Twitteru napisao da je "vucibatina, izdajica i kukavica".

Beljaku nije najbolje sjeo Thompson koji je u ljeto 2018. godine pjevao na dočeku nogometaša u Zagrebu.

"Mora mi smeće fašističko dan pokvarit... ali neće, nabijem i njega i sve fašiste!!! Ignore! Danas samo Hrvatska!!!", napisao je.

Beljak se javio i kada je Milorada Pupovca u listopadu 2018. godine Saša Mučnjak, bivši sparing partner Mirka Filipovića, gađao hranom na Dolcu.

"Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda... do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, pedere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u njihovu zaostalu i zatucanu Hrvatsku?", oštar je bio Beljak.

Splitski sudac koji je tragično preminulog Kristiana Vukasovića poslao u zatvor također je došao na Beljakovu listu i ni manje ni više nego ga je usporedio s Hitlerom. Predsjednik HSS-a je naveo da niti jedan narod, ponajmanje hrvatski, nije zaslužio suce koji će procesuirati i u kazneni sustav "trpati" ljude koji su za bolnicu.

- To je, koliko znam, zadnji radio Adolf Hitler. Taj sudac mora imati ime i prezime i mora biti procesuiran - izjavio je Beljak.

Najčitaniji članci