Obavijesti

News

Komentari 42

Benito i Robert lovili ribe, a upecali vepra od 90 kila!

Benito i Robert lovili ribe, a upecali vepra od 90 kila!
3

UDARIO U PRAMAC: Ribari su pokupili parangale iz mora. Na pola puta između Trpnja na Pelješcu i Brista čamcem su udarili u nešto. Bio je to vepar

VIDEO

More se diglo zbog juga. Išli smo podići parangale između Brista i Trpnja. Nešto je udarilo u pramac, rekao nam je u četvrtak Benito Sesar, koji je u čamcu bio s prijateljem Robertom Vežom.
- Nagnuli smo se da vidimo što je. Vepar se počeo penjati na čamac, ali sam dohvatio sidro i udario ga u glavu. Izvukli smo ga u čamac. Vepar je bio od obale oko 4 kilometra - kaže Sesar.
- Riba nam je bila u drugom planu - kaže Sesar. Ulovili su pet, šest kilograma. Vepra su prenijeli u ribarsku kućicu na rivi.
- Bili su lovci i veterinar. Sve su uredno zapisali. Čekamo nalaz mesa. Ako bude dobar, napravit ćemo feštu, a vepar će u gulaš - kaže Sesar, kojemu je ovo prvi ovakav “ulov”. Prof. Zdravko Juricki s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže da je to normalno kod otočke divljači.
- Plivaju jer mijenjaju staništa u potrazi za novim hranilištima. Nekad plivaju i zbog parenja sa ženkama. Neki se i precijene pa se utope. No u svakom slučaju to je normalna pojava - rekao nam je Juricki. Na otocima, dodaje, ima mnogo divljači jer je zbog terena težak izlov. Nekad obradiva polja i maslinici danas su zarasli u makiju, što je idealno stanište za divljač. No takva divljač po veličini i težini nije ni blizu onoj s kontinenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a