Obavijesti

News

Komentari 111

Hrvatski Feniks poslao bombu zbog predsjednika Josipovića

Hrvatski Feniks poslao bombu zbog predsjednika Josipovića
7

Berlin: Paket je u hrvatsko veleposlanstvo stigao dostavnom tvrtkom. Pirotehničari su utvrdili da se radi se o bombi M75 poznatoj kao "kinder jaje". Imala je upaljač

VIDEO

U hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu u ponedjeljak je stigao paket u kojem je pronađena ručna bomba. Sumnjivi paket stigao je preko dostavne tvrtke u ranim poslijepodnevnim satima, a uz granatu je u njemu bilo i prijeteće pismo. 

Postojala je opasnost od eksplozije

Paket su odmah osigurali i sklonili ga do dolaska njemačkih pirotehničara. Pregledom su utvrdili da se radi o bombi M75 poznatoj kao "kinder jaje", s upaljačem i osiguračem. Postojala je opasnost da se aktivira pri otvaranju, izvijestili su iz našeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Zbog uklanjanja bombe nakratko su ispraznili i cijelu ulicu u kojoj se nalazi naše veleposlanstvo. 

Prijetnja upućena Josipoviću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovog tjedna bi u Berlin trebao otputovati i predsjednik Ivo Josipović. U srijedu bi se trebao sastati sa šefom Bundestaga Norbertom lammertom, a u četvrtak s Angelom Merkel, javlja ORF. Neki mediji navode da je u prijetećem pismu navodi nezadovoljstvo zbog 'dobrih odnosa Ive Josipovića sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. 

Prijeteće pismo potpisao 'HF'

Pismo je potpisano sa slovima 'HF'. Jutarnji list piše kako je pismo poslala ekstremistička organizacija Hrvatski Feniks. Paket je poslan s adrese na kojoj je bilo sjedište Gestapa u Drugom svjetskom ratu. U zaglavlju pisma je stilizirani hrvatski grb s križem. Tekst je pun grešaka i prijetnji.

- Ova bombica je samo opomena predsjedniku udbaško-komunističko-antifašističko-četničkoga saveza drugu Josipoviću i njegovom prijatelju i savezniku Borisu Tadiću četničkome vojvodi da će 31. ožujka ove godine navršiti 20 godina od ubojstva hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvičkim Jezerima. Zato smo odlučili našeg viteza osvetiti i to likvidacijom 300 četnika. U toj namjeri ne može nas nitko zaustaviti - piše u pismu. 

Jandroković ne zna tko stoji iza 'suludog čina'

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je za Hrvatski radio kako ne zna tko stoji iza tog 'suludog čina'. Dodao je kako je njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle zajamčio sigurnost hrvatskom veleposlanstvu i predsjedniku Ivi Josipoviću. Zaprepašten je činom i najavio je žurnu potragu za počiniteljima.

Mjere sigurnosti su visoke

Mjere sigurnosti u veleposlanstvu podignute su na visoku razinu još 23. prosinca 2010. godine. Tad su u Rimu u švicarskom i čileanskom veleposlanstvu eksplodirala dva paketa. Ozlijeđeno je dvoje ljudi. Četiri dana nakon toga u veleposlanstva Venezuele, Danske i Grčke su stigli sumnjivi paketi, a utvrđeno je da se radilo o bombama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina