Obavijesti

News

Komentari 36

Bernardić: Neki su u SDP-u opsjednuti Milanom Bandićem

Bernardić: Neki su u SDP-u opsjednuti Milanom Bandićem
1

Ti neki iz SDP-a Bandića nikad neće moći pobijediti, baš zbog te opsjednutosti njime, govori Davor Bernardić. Tvrdi da je osobno razgovrao s 5000 članova SDP-a

VIDEO

Express: Rekli ste da nevoljko pristajete razgovarati o izboru šefa zagrebačkog SDP-a jer se stranačkim izborima mediji ne bi trebali zamarati.

Htio sam reći i važno je pojasniti da je riječ o unutarstranačkim izborima u kojima su birači samo članovi stranke, a ja s članovima stranke radije komuniciram izravnije. Osobno sam im uvijek dostupan. U SDP-u sam od 18. godine. No razumijem i zanimanje javnosti za ove izbore jer na članovima SDP-a je velika odgovornost. U rukama imaju ključ budućnosti i odgovornost da biraju za svojeg predsjednika onoga koga smatraju da ih najbolje predstavlja i pred građanima. U tom kontekstu mediji su važni. Ovo je prilika, kao i ovo pitanje da progovorimo o zaista za život važnim stvarima. Pogledajte redove pred pučkom kuhinjom, pogledajte gužvu pred zavodom za zapošljavanje, pogledajte koliko se poduzetnika bori da preživi i koliko se tvrtki svaki dan gasi u Zagrebu, pogledajte, i sve će vam biti jasno. Samo treba vidjeti i razumjeti.

Samo u ovoj godini proračun je gotovo pola milijarde manji u odnosu prema planu, i jedino rješenje su nove investicije koje smo ponudili s prijedlogom mape 100 gradskih projekata, potpuno komunalno, vlasnički i urbanistički riješenih, kroz pet do 10 tisuća novih hostelskih ležajeva jer Zagreb mora postati nova turistička zvijezda Europe, kroz inzistiranje na korištenju milijardi iz strukturnih fondova EU na rješavanju gradskih problema, poput pitanja otpada, mostova, prigradske željeznice, škola i vrtića. Samo tako možemo pokrenuti gospodarstvo i zaposliti ljude.

Express: Za razliku od vaših kandidata koji su se više pouzdali u pomoć stranačkog vrha, vi ste se više okrenuli bazi i u izbore ušli s trećinom potpisanih članova koji vas podupiru. S koliko ste članova zagrebačkog ogranka osobno razgovarali prethodnih tjedana?

U posljednje sam četiri godine osobno razgovarao s oko 5000 članova zagrebačkog SDP-a. Ponavljam, svima sam dostupan i smatram svojim poslom razgovaranje s članovima.

>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo