News

Komentari 102

Bernardić uvjeren: Najjači su na listama. Obračuni? Nije ih bilo

Bernardić uvjeren: Najjači su na listama. Obračuni? Nije ih bilo

Želimo Hrvatsku bez diskriminacije, korupcije i siromaštva. Restart koalicija jedina je opcija za promjene. Izbor je vrlo jednostavan. Ili put korupcije ili restart, kaže predsjednik SDP-a

Želimo Hrvatskoj osigurati ono što je potrebno, restart, novi početak, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak u Hrvatskom saboru nakon predaje kandidacijskih lista za parlamentarne izbore 5. srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Bernardić i Komadina

- U prvim tjednima formirat ćemo manju Vladu, napraviti promjene, donijeti Zakon o obnovi Zagreba, dignut ćemo minimalnu plaću na 4000 kuna i neoporezivi dio dohotka na 5000 kuna i pomoći turističkom sektoru smanjivanjem PDV-a na 10 posto - dodao je Bernardić.

Jačanje konkurentnosti, digitalna transformacija, reforma državne i lokalne samouprave, modernizacija zdravstvenog sustava, borba protiv korupcije i reforma pravosuđa. To je pet glavnih točaka programa Restart koalicije.

Je li izostavljanje Ranka Ostojića, Miše Krstičevića i drugih članova koji nisu završili na listama obračun s neistomišljenicima?

- Apsolutno ne. One su sastavljene po istim kriterijima kao i na europskim izborima. Na njima su najjači ljudi SDP-a. Lokalne organizacije daju prijedlog, a liste se sastave i na glavnom odboru izglasaju - kaže Bernardić.

- Izbor na ovim izborima je vrlo jednostavan. Želimo Hrvatsku bez diskriminacije, korupcije i siromaštva. Restart koalicija jedina je opcija za promjene. Izbor je vrlo jednostavan. Ili HDZ ili Restart koalicija. Odnosno, ili po starom: put korupcije ili restart. Izađite i promijenite - zaključio je.

Najčitaniji članci