News

Komentari 101

Beroš o debaklu s CijepiSe: 'Možda ne funkcionira baš kako smo željeli, ali radi dovoljno'

Beroš o debaklu s CijepiSe: 'Možda ne funkcionira baš kako smo željeli, ali radi dovoljno'

Ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju je posjetio zadarsku bolnicu. Tamo je dao izjavu za medije. Očekuje se da će govoriti i o problemima s platformom CijepiSe

Ministar Vili Beroš u Zadru je jutros komentirao sve više problema koji se javljaju s platformom CijepiSe na koju je Ministarstvo zdravstva potrošilo milijune kuna, prenosi Dnevnik.hr.

- Nije istina da platforma ne funkcionira. Možda ne funkcionira onako kako smo željeli, ali radi dovoljno da zadovolji izazove cijepljenja. Čitam da je došlo i do kraha cijepljenja. To nije točno. Podižemo broj procijepljenih u jednom danu - tvrdi Beroš.

Beroš se osvrnuo i na to da se platforma u praksi zapravo i ne koristi.

- Nisam rekao da sam ponosan na platformu, što i nisam jer ima problema.Poslali smo demantij. Grad Zagreb i druge županije koriste platformu, možda ne u onom opsegu u kojemu bismo mi željeli, ali koriste. Lokalne platforme ne objedinjuju ono što je potrebno za organiziranje sustava. Vi možete cijepiti ljude, ali nakon toga morate to unijeti u sustav koji objedinjuje sve za zelene putovnice. Nije meni kao ministru sinula ideja da bi trebala platforma, sugerirala je to struka. Ona im je sada na dispoziciji - poručio je Beroš.

Beroš i dalje poziva građane da se prijave za cijepljenje.

- Nema dupliciranja niti brisanja, javite se i bit ćete cijepljeni - rekao je Beroš.