News

Komentari 28

Ministarstvo demantira broj obrisanih iz sustava CijepiSe, ali ne i prigovore da stvar ne radi

Ministarstvo demantira broj obrisanih iz sustava CijepiSe, ali ne i prigovore da stvar ne radi

Nismo je ni koristili jer nije funkcionirala. Cijelo vrijeme koristimo sustav Cezih, rekao je jutros Zvonimir Šostar koji kaže i da CijepiSe sustav ima problem u kojem imaju samo inicijale, a moraju provjeriti cijepni status

Ministarstvo zdravstva demantiralo je u subotu medijske napise da je u razdoblju testnog rada iz sustava CijepiSe 23. veljače izbrisano 4.000 prijavljenih građana te kažu kako se radilo o manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika.

- Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu cijepise.zdravlje.hr. Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje - navodi se u priopćenju.

Slijedom tih informacija, Ministarstvo zdravstva je zatražilo hitno rješavanje uočenog problema koji je upravo u tijeku.

Ističe se i kako unatoč nepravilnostima prijavljeni građani neće izgubiti red na cijepljenje u sustavu CijepiSe jer redni broj prijave ne utječe na dodjelu termina na cijepljenje već se određuje prema prioritetima koji su definirani u Planu cijepljenja.

Iz Ministarstva su nam potvrdili i točan broj ljudi koji su se preko platforme cijepili. Prijavljeno je 198.274 građana, a cijepljeno 45.416 građana. 

Beroš: Četiri županije povukle se iz Cijepi.se 

Ministar Vili Beroš je za Dnevnik.hr naveo da je svakoj županiji dan izbor kanala koje će koristiti za liječenje i da je moguće da se neke odluče da će punktove organizirati samo preko obiteljskih liječnika. Iz naručivanja pacijenata putem platforme povukli su se Grad Zagreb, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska i Splitsko-dalmatinska županija. 

- Ukupno je do sada poslano iz platforme za gore navedene županije 5358 poziva na cijepljenje. U ovoj fazi cijepljenja, ti pozivi na termine cijepljenja služe za popunjavanje preostalih mjesta s prioritetnih lista uslijed otkazivanja termina za cijepljenje - naveo je Beroš u odgovoru. 

Najčitaniji članci