News

Komentari 103

Beroš o smjeni Dijane Zadravec: Šaljemo inspekciju u bolnicu, nema tolerancije na korupciju

Beroš o smjeni Dijane Zadravec: Šaljemo inspekciju u bolnicu, nema tolerancije na korupciju

Nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja, poručio je Vili Beroš

Nakon smjene Dijane Zadravec u KBC Sestre milosrdnice, ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da je 'odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata'. Rekao je kako nije sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od nasjtarijih bolničkih ustanova, ali da je odlučan da se raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika. 

Pogledajte video

Beroš kaže i da će poslati zdravstvenu inspekciu te poručuje da nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice.

Beroševo priopćenje prenosimo u cijelosti

Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata, ističe ministar zdravstva Vili Beroš.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk razriješio je danas s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. Dijanu Zadravec radi narušenih međuljudskih odnosa o čemu je obavijestio ministra zdravstva Vilija Beroša.

- Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge  - kaže ministar zdravstva Vili Beroš i ističe da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor, te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja. 

- Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te  očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti - - naglašava ministar zdravstva Vili Beroš. 

 

Najčitaniji članci