Obavijesti

News

Komentari 32

Beroš o SMS-u o kojem govori Dijana Zadravec: 'Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti navode'

Beroš o SMS-u o kojem govori Dijana Zadravec: 'Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti navode'
3

O izjavi Dijane Zadravec za N1, u kojoj je rekla kako ima SMS poruku koja pokazuje da je Jandroković lobirao za Marija Zovaka, ministar Beroš je rekao kako ne može ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode

VIDEO

Masovnom cijepljenju građana, koje se jučer nastavilo u riječkoj dvorani na Zametu, danas se pridružio i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je pomagao u procjepljivanju ljudi PG županije.

Kako je istakao ravnatelj nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović, samo danas na ovom cijepnom mjestu procijepilo se oko 2500 ljudi, što znači da se PG županija približava brojki od 90 tisuća procijepljenih građana 1. dozom i negdje između 32 do 33 tisuće procijepljenih 2. dozom.

- Zahvaljujem ravnatelju na sjajnoj organizaciji, gužve nema, sve je pod kontrolom, brojni volonteri i zdravstveni djelatnici participiraju u organizaciji ovog punkta za masovno cijepljenje i sve ide kako treba. Moram reći da sam ponosan na ovakvu organizaciju i da diljem Hrvatske zdravstveni sustav pokazuje zavidnu razinu organizacije kada je riječ o cijepljenju, a to je najvažniji zdravstveni zadatak u ovom trenutku koji direktno utječe na život svih nas. Stoga mi je iznimno drago da je, evo jučer, milijun i pet stotina doza aplicirano, a baš je u vašoj županiji data ta milijun i petstota doza.

Beroš o Zadravec i Vinogradskoj 'Nema tolerancije na korupciju, nadzor će pokazati cijelu istinu'
Beroš o Zadravec i Vinogradskoj 'Nema tolerancije na korupciju, nadzor će pokazati cijelu istinu'

Također, jučer je, u samo jednom danu , cijepljeno preko 57 108 naših građana, što je najveći broj procijepljenih u jednom danu do sad. Ako nastavimo tim tempom sigurno ćemo dosegnuti naše ciljane razine procijepljenosti, koje će na neki način omogućiti lakši život i povratak u staro normalno i na tja način tjeramo ovaj virus u povijest. Ono što je najvažnije u čitavoj ovoj stvari je da cjepiva ima te još jednom pozivam ljude da se zaštite od ove bolesti, respiratora, boli i patnje. Taj jedan minimalni ubod poput komarca doista spašava život i zbog toga i jesam tu - da propagiram cijepljenje kao jednu znanstvenu, stručnu metodu, bez premca, u ovoj aktualnoj borbi protiv korona virusa - kazao je Beroš.

Govoreći o covid putovnicama, rekao je da je to način koji omogućuje suživot s koronavirusom.
- Covid putovnica i druge eventualne pogodnosti samo su naš način suživota s virusom, naša težnja da se vratimo u staro normalno, ali u sigurnim uvjetima - rekao je Beroš.

Osvrnuo se i na situaciju u Vinogradskoj.

- Sve kritike koje su utemeljene dopiru do mene i kao ministar ću napraviti sve da razriješim te dvojbe, nemar i poslovanje. Do mene su i prije dopirali, ali vrlo sporadični elementi koju ukazuju na disfunkcionalnosti, ne samo u Vinogradskoj nego i drugim bolnicama. Uvijek sam promptno reagirao i nastojao istražiti o čemu je riječ. Tako i sada, poslao sam i zdravstvenu inspekciju te sam od ministarstva financija zatražio proračunski nadzor unutar Vinogradske bolnice. Inspekcije su tamo, rade posao i očekujem određena izvješća. Postoje određene naznake da postoje neke nezakonite radnje, sve ćemo ispitati. Spominje se odnos javnog i privatnog. To nije od jučer, to se vuče desetljećima i može se riješiti samo u sklopu cjelokupne reforme - kazao je Beroš ističući kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da ta reforma ne ostane samo mrtvo slovo na papiru.

Jandroković prozvao Dijanu Zadravec, ona mu uzvratila: 'HDZ-u šteti korupcija, a ne ja'
Jandroković prozvao Dijanu Zadravec, ona mu uzvratila: 'HDZ-u šteti korupcija, a ne ja'

O izjavi Dijane Zadravec za N1, u kojoj je rekla kako ima SMS poruku koja pokazuje da je Gordan Jandroković lobirao za Marija Zovaka, Beroš je kazao kako ne može ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode.

- Potpuno je jasno da je samo jedno tijelo koje odlučuje o novom ravnatelju, to je Upravno vijeće na osnovu natječajnog postupka. Na osnovu prijava će odabrati tko je najbolji za ravnatelja. Sve ostalo nije legalno, nije legitimno i ne mogu komentirati je li tako ili nije - zaključio je ministar zdravstva ponovivši kako će istjerati istinu na čistac, tj. saznati ako je bilo nekih nezakonitosti te to isto sankcionirati naglasivši kako politici nema mjesta u zdravstvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori