News

Komentari 10

Biden će u Poljskoj obilježiti prvu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu: 'Stojimo uz Kijev'

Biden će u Poljskoj obilježiti prvu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu: 'Stojimo uz Kijev'

Predsjednik će vrlo jasno dati do znanja da će Sjedinjene Države nastaviti stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby

Američki predsjednik Joe Biden boravit će u posjetu Poljskoj od 20. do 22. veljače gdje će obilježiti prvu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu, priopćila je u petak Bijela kuća.

John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, rekao je da će Biden jasno dati do znanja da SAD slati dodatnu sigurnosnu i drugu pomoć.

"Predsjednik će vrlo jasno dati do znanja da će Sjedinjene Države nastaviti stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno", rekao je Kirby.

Bidenovi savjetnici tjednima su planirali kako će obilježiti godišnjicu invazije, uključujući moguće obraćanje. Oni se nadaju da će naglasiti otpornost ukrajinskog naroda zajedno s kontinuiranim jedinstvom među saveznicima u neizvjesnim mjesecima koji dolaze.

Biden će se sastati s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom i istočnoeuropskim saveznicima i razgovarati o Ukrajini, priopćila je Bijela kuća. Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu 24. veljače 2022.

Najčitaniji članci