News

Komentari 39

Biden Putina nazvao ubojicom, on uzvratio: Svoj svoga poznaje

Biden Putina nazvao ubojicom, on uzvratio: Svoj svoga poznaje

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je u četvrtak američkom kolegi Joeu Bidenu, koji ga je nazvao "ubojicom", istom mjerom, ali i kazao da neće raskinuti odnose zbog toga

Govoreći na svečanom obilježavanju sedam godina od ruske aneksije Krima, Vladimir Putin je rekao da će Moskva nastaviti surađivati s Washingtonom, ali je Joeu Bidenu odgovorio istom mjerom nakon što ga je ovaj nazvao 'ubojicom'.

„Svoj svoga prepoznaje”, rekao je Putin, upotrijebivši izreku iz svojeg djetinjstva.

„Ovo nije samo dječja izreka i šala. U tome se skriva duboko psihološko značenje”.

„Uvijek u drugima vidimo vlastite osobine i mislimo da su kao i mi”.

Putin je dodao kako Bidenu (78) želi dobro zdravlje. „Kažem to bez ironije, ne u šali”.

U intervjuu koji je dan ranije emitirao ABC News, Biden je na pitanje vjeruje li da je ruski predsjednik ubojica odgovorio da vjeruje.

Također je kazao da Putin nema duše i obećao da će ruski predsjednik platiti cijenu za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2020., što Kremlj niječe.

U krajnje neobičnom potezu nakon Bidenova intervjua, Rusija je u srijedu objavila da poziva svog veleposlanika u Sjedinjenim Državama na hitne konzultacije o budućnosti američko-ruskih veza.

Putin je napomenuo da je SAD „jedina zemlja na svijetu koja je upotrijebila nuklearno oružje”.

Rusija, dodao je, zna kako „štititi svoje interese” i surađivat će s Washingtonom pod uvjetima koji su za nju „korisni”.

„A oni će se s time morati pomiriti”.

Najčitaniji članci