Obavijesti

News

Komentari 15

Biden službeno postao kandidat za predsjednika: 'Može vratiti SAD u normalu nakon kaosa'

Biden  službeno postao kandidat za predsjednika: 'Može vratiti SAD u normalu nakon kaosa'

Bivši predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter u svojim su govorima kazali kako Biden ima iskustvo i integritet kako bi vratio SAD u normalu nakon kaosa u koji ju je uvela Trumpova administracija

VIDEO

Američka Demokratska stranka drugog je dana svoje nacionalne konvencije i formalno nominirala Joea Bidena (77) za svojeg kandidata koji će se suprotstaviti aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima koji će se održati 3. studenoga.

Nakon što je Biden i službeno nominiran, on je putem Twittera poslao poruku kako ova nominacija "odaje počast njegovom životu", dok je glavna govornica dana bila njegova supruga Jill. Ona je u vrlo osobnom obraćanju ponudila uvid kako je pomogla Bidenu zacijeliti ranu nakon što su mu prva supruga i kćerka poginule u prometnoj nesreći.

Ne biraju se sredstva: Biden u prednosti, a Trump igra prljavo
Ne biraju se sredstva: Biden u prednosti, a Trump igra prljavo

- Nisam niti mogla zamisliti kako ću se u dobi od 26 godina pitati 'Kako popraviti slomljenu obitelj?'. A odgovor je isti kao i za slomljenu naciju: 'Ljubavlju i razumijevanjem'. Ako povjerimo naciju Joeu, on će za vašu obitelj učiniti ono što je učinio i za našu: skupiti nas zajedno i učiniti je cijelom - naglasila je Jill Biden.

Uz Jill Biden, delegatima su se u utorak obratili i bivši predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter.

- U vremenima poput ovih, Ovalni ured bi trebao biti komandni centar. Umjesto toga, on je sada središte oluje. Tamo jedino vlada kaos, a jedina stvar koja se ne mijena je predsjednikova odlučnost da negira odgovornost i prebaci krivnju na nekog drugog - naglasio je Clinton u svom unaprijed snimljenom obraćanju delegatima.

Potporu Bidenu dali su Bernie Sanders i Michelle Obama
Potporu Bidenu dali su  Bernie Sanders i Michelle Obama

U srijedu, trećeg dana konvencije glavni govornici bit će Bidenova kandidatkinja za potpredsjednicu Kamala Harris i još jedan bivši predsjednik Barack Obama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa