News

Komentari 15

'Divlji Neno' opet je završio na sudu: Čovjek bez ruke bježao od policije u autu, sve je negirao

'Divlji Neno' opet je završio na sudu: Čovjek bez ruke bježao od policije u autu, sve je negirao

Vukašinovića se tereti za počinjenje devet prometnih prekršaja. Bježao je policiji dva puta u neregistriranom automobilu, vrludao je po cesti, nije koristio pojas, a vozio je unatoč izrečenoj zabrani upravljanja vozilom

Bilogorski 'Mad Max', čovjek bez jedne ruke, Nenad Vukašinović (51), poznat i kao 'Talijan' i 'Specijalac', lani je u prosincu pobjegao policijskim presretačima između Bjelovara i Križevaca, sada je opet završio na sudu, prenosi Danica.hr.

Snimka njegovog bijega od policije tog 9. prosinca postala je popularna na društvenim mrežama, a mediji su pratili kako se Vukašinović igra skrivača s policijom. Zbog tog događaja nedavno je i kažnjen, a policija mu je pobrojala čak 9 prometnih prekršaja koje je počinio.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kriv je što je 9. prosinca u 11.20 sati, u Tremi, Grubiševo, zatečen da upravlja teretnim automobilom marke opel combo, bijele boje, a nije postupio po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje  vozila izraženom pomoću svjetlosnih i zvučnih signala. Bez zaustavljanja je nastavio s vožnjom kroz mjesto Trema, Gornje Selo, prema Sv. I. Žabno te se uputio državnom cestom prema Bjelovaru, a dolaskom u Rovišće skrenuo u Ulicu S. Radića prema mjestima Žabjak, Tuk, Rajić, Breza te Prgomelje gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz  vidokruga - stoji u presudi.

Bjelovarski prekršajni sudac tada ga je kaznio s 33.100 kuna kazne.

Ovih se dana saznalo kako je Vukašinović policiji bježao i prije toga. Policija ga je ulovila 30. listopada prošle godine oko 15.30 sati u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca kako upravlja vozilom Volkswagen Golf bez registarskih oznaka. Tom prilikom oglušio se na zahtjev policije da se zaustavi i nastavio je vožnju prema mjestu Novi Glog.

Tamo je skrenuo na makadamski put koji vodi prema mjestu Cirkvena te nadalje prema Brezinama, Bolču, kroz Rajić do Prgomelja, a onda skrenuo na zemljani put te je nestao u šumi, stoji u novoj presudi koja ga opet kažnjava s 33.100 kuna.

Ukupno ga se tereti za devet počinjenih prekršaja: bijeg od policije, nenošenje sigurnosnog pojasa, vrludanje lijevo-desno po cesti, nije se zaustavio kod znaka stop, nije koristio pokazivače smjera, naglo je kočio, upravljao je vozilom pod zabranom te je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom.

Vukašinović je na sudu negirao sve što mu se stavlja na teret, kazavši kako uopće nije pratio da ga policija pokušava zaustaviti. Priznao je jedino da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je bila izrečena zabrana.

- Živim od 800 kuna socijalne pomoći, a u svom vlasništvu imam ral zemlje. I to je to - rekao je tom prilikom Vukašinović.

Križevački policajac koji ga je tog dana pokušavao zaustaviti rekao je kako im je pobjegao u šumu i kako ga nigdje nisu mogli pronaći.

- No, zaustavio sam ga nakon tjedana u mjestu Trema, vozio je isti automobil, i tom prilikom sam ga  ispitao na okolnost ovog spomenutog događaja - rekao je policajac.

Vukašinović je dosad osuđivan više od 100 puta, a kako nema novca za plaćanje kazni redovito završava u zatvoru.