Obavijesti

News

Komentari 23

Bio je omotan lancima, a sad je sretan i počinje život iznova! 'Jako uživa, svi ga obožavaju'

Bio je  omotan lancima, a sad je sretan i počinje život iznova! 'Jako uživa, svi ga obožavaju'
4

Keri se oporavio i u svom novom domu uživa u ljubavi i pažnji udomiteljice. S njom žive kujica Nera i tri majice, s kojima se Keri odlično slaže

VIDEO

Ker je našao dom. Sada se zove Keri, zadovoljan je i sretan te uživa uz udomiteljicu i ostalu životinjsku ekipu.

Na potpuno iscrpljenog, zapuštenog psa, omotanog kilogramima lanaca, sredinom srpnja naletjela je Mattea Grgić iz Istre na cesti kod Žminja. Dezorijentiran i preplašen zaletio se u njezin automobil, no srećom nije brzo vozila pa nije stradao. Nije ga mogla ostaviti nego ga je stavila u svoj auto i odvezla kući.

Kliještima je prerezala lance, te potom uz pomoć veterinara sanirala rane koje su nastale od dugotrajnoj nošenja kilograma željeza oko vrata i trbuha. Prema procjeni veterinara Keri ima između pet i šest godina, a kad je stigao na pregled mišići zadnjih nogu bili su atrofirani od nekretanja.

Šarmirao udomiteljicu 

Mattea je s njim svakodnevno radila i napravila sve kako bi se što prije oporavio, ali i pronašao novi dom u kojem će imati svu potrebnu ljubav i pažnju. Ubrzo se njezinom apelu odazvala sadašnja udomiteljica. Prvo je nekoliko puta došla kako bi se ona i Keri upoznali, a onda je na jedan od susreta povela je svoju kujicu Neru, kako bi se vidjelo hoće li ga prihvatiti kao budućeg cimera.

- Nera je malo nepovjerljiva pa samo se bojali hoće li ga prihvatiti. No već u prvoj šetnji on ju je šarmirao. Sve je prošlo glatko i bez ikakvih problema. Keri je super sa svim životinjama tako da sam znala da neće u njemu biti problem - ispričala je Mattea.

Mattea je naletjela kod Žminja na predivnog psa okovanog u lance: 'Nisam ga mogla ostaviti'
Mattea je naletjela kod Žminja na predivnog psa okovanog u lance: 'Nisam ga mogla ostaviti'

Prije nego što je otišao u novi dom, Mattea ga je odvela na kastraciju. Prethodno je dobio svoju knjižicu, očišćen je protiv vanjskih i unutarnjih parazita, čipiran i cijepljen protiv bjesnoće.

Pomogli dobri ljudi 

U svom novom domu osim kujice društvo mu rade i mace s kojima se od prvog trenutka odlično slaže.

- Vidi se da je presretan i da uživa. Ništa mu ne nedostaje, a životinjska ekipa ga obožava, a udomiteljica za njega ima samo riječi hvale, jer on je jednostavno divan i nježan pas - kazala je Mattea Grgić.

Keri je započeo novi život, bez lanaca. Za razliku od ranijeg života, gdje se o njemu očito nije brinulo, sada potpuno slobodan uživa u kući i velikom dvorištu s cimericom Nerom i tri mačke.

- Zahvalila bih svim ljudima koji su pomogli na bilo koji način u njegovom spašavanju kako bi ova priča na kraju ipak imala sretan kraj - kaže Mattea zahvalna na donacijama dobrih ljudi kojima je pokrila veterinarske troškove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...