Bivša Todorićeva oaza: Ovako Smokvica izgleda nakon ovrhe | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 71

Bivša Todorićeva oaza: Ovako Smokvica izgleda nakon ovrhe

Bivša Todorićeva oaza: Ovako Smokvica izgleda nakon ovrhe
24

Na Smokvici, bivšoj Todorićevoj oazi, nalazi se ukupno 20 objekata (19 vojnih i jedan novoizgrađeni). Sve je ispražnjeno, pa je skinut i jacuzzi. Ostao je samo sitni inventar

VIDEO

Nakon provedene ovrhe nad zagrebačkom tvrtkom Grafoplast otok Smokvica sa svim pripadajućim objektima, koji je 11 godina koristio Ivica Todorić, od srijede je u posjedu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Ovrhu je kao sudska ovršiteljica provela Grozdana Juričev Šprljan s Općinskog suda u Šibeniku. 

"Ovog trenutka u posjed Republici Hrvatskoj predana je vojarna Smokvica kod Rogoznice sa svim pripadajućim objektima u površini 168.865 metara kvadratnih te samim time, današnjim radnjama, ovrha je provedena, a dovršenje ovrhe sud će uputiti strankama pisanim putem. Na otoku smo zatekli sve objekte popisane u elaboratu koji je prilog ovom predmetu. Glavni objekti su jako lijepi i dobro očuvani, a unutra nisu zatečene mnoge pokretnine već samo namještaj koji je popisan i to će se ostaviti ovrhovoditelju na čuvanje. Ovršenik će biti pozvan u roku od 30 dana da kontaktira ovrhovoditelja i preuzme popisane pokretnine, a ako ih ne preuzme, onda će sud po službenoj dužnosti morati obaviti dražbu" kazala je Juričev Šprljan. Dodala je da su pomoćni objekti u dosta derutnom stanju te da se vjerojatno nisu ni upotrebljavali. 

Na Smokvici se nalazi ukupno 20 objekata (19 vojnih i jedan novoizgrađeni). Sve je ispražnjeno, pa je skinut i jacuzzi. Ostao je samo sitni inventar. Kako bivša Todorićeva oaza izgleda danas pogledajte u fotogaleriji:

23
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Klemm će za čuvanje Smokvice od države dobiti 77.500 kuna

Nakon što je država danas nakon 22 godine preuzela natrag otok Smokvicu Vela, negdašnje Todorićevo ljetovanje, morali su osigurati i zaštitarsku službu. A Gazdin ljetnikovac i cijeli otok će čuvati zaštitari Josipa Klemma, jednog od vođa braniteljskog prosvjeda koji ima svoju zaštitarsku tvrtku.

- Nakon provedbe bagatelne nabave, izabrali smo najpovoljniju ponudu zaštitarske tvrtke Klemm sigurnost - odgovorili su nam iz Ministarstva državne imovine koje vodi ministar Goran Marić.

Zaštita će se plaćati 50 kuna po satu, 24 sata dnevno, kažu. Ne navode koliki je broj zaštitara angažiran, ali ih svakako treba biti više za tu cijenu. Ugovor o čuvanju otoka traje od danas pa do 30. studenog, što će ukupno državu koštati 77.500 kuna koje idu Klemmu, a još na to treba dodati i PDV.

Državni plan je što hitnije raspisati natječaj kako bi se našao novi koncesionar za otok od 168.000 četvornih metara s ljetnikovcem, popratnim objektima, ali i brojnim uništenim vojnim objektima. Kada ide novi natječaj, još nije poznato.

- Organizirat ćemo uskoro sastanak s Ministarstvom obrane i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, nakon čega će se donijeti odluka - odgovorili su nam iz Ministarstva državne imovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 71

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...