Obavijesti

News

Komentari 28

Bivši HDZ-ov dogradonačelnik Makarske blokirao radove: 'Nisam mislio da je ovo moguće'

Bivši HDZ-ov dogradonačelnik Makarske blokirao radove: 'Nisam mislio da je ovo moguće'

Danas je bilo predviđeno rušenje fiksne betonske pozornice na Trgu Kobaca na Zelenki, no od jutarnjih sati ovdje se odvija prava drama, Gradski vijećnik HDZ.-a Joze Vranješ sabotirao rušenje automobilom

Nova gradska vlast u Makarskoj odlučila je srušiti betonsku pozornicu koja se nalazi na predjelu Zelenka. Na toj pozornici održavale su se kvartovske fešte i razne priredbe povodom državnih praznika.

Iz pravnih razloga bilo je potrebno rušenje, no rušenje su onemogućili kamioni puni zemlje obrta Bakalar, a kasnije i sam gradski vijećnik Joze Vranješ koji je najprije parkirao svoj automobil na prometnicu, a kasnije u znak protesta i sam, u društvu dvojice sugrađana, sjeo na pozornicu.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović otkrio je zašto se ruši pozornica. 

Noževima uništili aqua park: Napravili 69 rupa u 14 dijelova i izrezali cijelu vanjsku stranu
Noževima uništili aqua park: Napravili 69 rupa u 14 dijelova i izrezali cijelu vanjsku stranu

- Danas je bilo predviđeno rušenje fiksne betonske pozornice na Trgu Kobaca na Zelenki, ali moram priznati da ni u najcrnjem scenariju nisam mislio da je ovo moguće u našem gradu. Nisam od njih očekivao 100 dana mira, ali ne mogu vjerovati da se usude ovako otvoreno sabotirati. Bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik Joze Vranješ odlučio je naime sabotirati rušenje pozornice. Prvo je fizički ometao rušenje kamionima nasutim zemljom od podizvođača, obrta Bakalar, kasnije i vlastitim automobilom. Na teren je izašla policija i nadam se da će odraditi svoj posao. Ovakve scene nas neće pokolebati, ni uplašiti - a dobro znam da im je to namjera - rekao je Paunović.

Roditelji šivali zavjese i kupili klimu umjesto škole: 'Rekli su nam da nemaju dovoljno novca'
Roditelji šivali zavjese i kupili klimu umjesto škole: 'Rekli su nam da nemaju dovoljno novca'

 - Pozornica je gotovo izazvala pravni sukob s trgovačkim gigantom Konzumom, dio javne nabave za nju je potencijalno sporan, a gradu je nepotrebna jer imamo mobilne pozornice za događanja na Zelenci ili bile gdje dalje u gradu. Umjesto pozornice niknut će klupe i malo zelenila, a trg će biti još ljepši. Bez obzira koliko im to smetalo. 

- Volio bih čuti što o ovakvim akcijama misli resorni ministar Božinović ili predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković, jer ovo je i njegov grad. Trebalo bi pitati ministra Božinovića zašto policija u Makarskoj ne postupa u interesu grada i građana već sluša bivšeg zamjenika gradonačelnika, koji nije beznačajna ličnost u HDZ-u, a koji danas ovdje ne predstavlja grad a ponaša se na način koji apsolutno ne priliči jednom vijećniku - zaključio je gradonačelnik.