Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Bivši ministar Crnoja: Ostavku nisam dao zbog otkrića barake

Mijo Crnoja bio je ministar hrvatskih branitelja samo šest dana. Teretilo ga se da je izbjegavao plaćanje prireza te da novac koji je dobio iz povlaštenog kredita za branitelje nije iskoristio za gradnju kuće

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
99 komentara

Crnoja je, podsjetimo, kao adresu stanovanja prijavio samoborsku adresu na kojoj se nalazi tek drvena baraka. U Vladu su tada, u siječnju 2016., tijekom dva dana pregovora pozvani neovisni pravni stručnjaci kako bi pregledali pregršt dokumentacije koju je donio Crnoja, pa su nadležnima predstavili rezultate svoje ekspertize.

Foto: Tomislav Miletić/Robert Anić/Pixsell

A ti mu rezultati, s obzirom na to da je ubrzo objavio kako se povlači s dužnosti, evidentno nisu išli u korist, dok su u dramatičnom obraćanju javnosti u kasnim noćnim satima, u izravnom prijenosu s Markova trga, premijer Orešković i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavili da će Crnojinu ostavku prihvatiti “u skladu sa svim demokratskim običajima i načelima pravne države”.

BARAKA OSTAJE Mijo Crnoja nije gradio kuću, ali ipak ne mora vratiti zemljište?

Sada je u mirovini i za Večernji list rekao je kako se bavi sam sa sobom i sudskim postupcima koje je podigao protiv medija koji su ga tijekom afere, kako kaže, besramno oklevetali i ocrnili izmišljajući i proizvodeći kojekakve nepostojeće afere, te su ga u javnosti neistinito prikazivali kao najvećeg kriminalca nanoseći njemu i njegovoj obitelji sve vrste šteta – od materijalnih do emotivnih.

PIXSELL DEPOPULACIJA Iselio iz barake: Mijo Crnoja se prijavio na adresu u Zagrebu

Mijo Crnoja spomenuto zemljište na kojem je baraka ipak neće morati vratiti, a o cijelom slučaju je rekao:

Patrik Macek/PIXSELL | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL Crnoja želi što prije krenuti s izgradnjom kuće

- Kako bih trebao komentirati, pa i u proizvodnji mojeg slučaja su ponajprije bili odlučujući politički interesi, koji su napuhavani uz pomoć medija gotovo istog trenutka kad sam postao ministar. Tada je započela spirala podmetanja i neistina na temelju kojih su postupale i neke institucije. Prvostupanjski je sud bez političkih pritisaka donio presudu na osnovi jasnih činjenica, dokaza i argumenata. Sada očekujem i potvrđujuću, pravomoćnu drugostupanjsku odluku, te tek nakon toga mogu pokrenuti postupak dobivanja građevinske dozvole i krenuti s izgradnjom kuće.

Screenshot 'ČASNO' Darinko Kosor: Mijo Crnoja se ponio kao pravi hrvatski vojnik

Dodao je i da ostavku nije dao zbog otkrića barake, nego zato jer ni na koji način nije htio biti uteg Vladi RH.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message