News

Komentari 9

Bivši ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić ostaje u istražnom zatvoru

Bivši ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić ostaje u istražnom zatvoru

Istražni zatvor produljen im je na zahtjev USKOK-a, iako su prvotno tražili dva mjeseca. Jednomjesečna kazna prethodno im je produžena i krajem srpnja

Bivšem glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, uhićenom krajem lipnja u antikorupcijskoj akciji povezanoj s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, produljen je istražni zatvor za još mjesec dana, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Osim Bačiću istražni zatvor produljen je i suosumnjičenom poduzetniku Milanu Lončariću. 

Bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a terete za trgovinu utjecajem jer je s bankama s kojima je surađivao pokušao ishoditi povoljan kredit za svog prijatelja Lončarića te da je Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao Lončarićevim građevinskim projektima. Za uzvrat je navodno primio stan vrijedan milijun kuna.

Istražni zatvor produljen im je za mjesec dana, a ne kako je to tražio Uskok za dva mjeseca, rekao glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Dodao je da bi se u tom razdoblju, prema procjeni suca istrage, moglo ispitati preostalih 11 svjedoka i pregledati dokumentaciju koju je u međuvremenu pristigla na zahtjev Uskoka.

Najčitaniji članci