News

Komentari 93

Bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo: Stavljenić Rukavina je samo vrh piramide, ali dobro je

Bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo: Stavljenić Rukavina je samo vrh piramide, ali dobro je

Uhićena Ana Stavljenić Rukavina (81) bila je predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, koju je bivši ravnatelj Boro Nogalo prozivao da stoji iza njegove smjene

Među uhićenima u dvije akcije USKOK-a u Zagrebu je i Ana Stavljenić Rukavina (81), bliska Bandićeva suradnica, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar".

Pogledajte video: Ovako su priveli šefa HRT-a

'Ovo mi daje vjeru u budućnost'

Kako smo neslužbeno doznali, u Štamparu su šokirani uhićenjem.

Javio nam se i bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo, kojeg je krajem 2019. Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo s dužnosti ravnatelja. 

Kao razlog tada su naveli proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina, što je Nogalo odbio i ocijenio da je smijenjen staljinističkim metodama.

Uhićenu Stavljenić-Rukavinu prozivao je za svoju smjenu, a kao mogući povod navodio je želju za preuzimanjem i kontrolom nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak koja je u srpnju 2019. potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz strukturnih fondova EU, vrijednosti 60 milijuna eura.

- Uskok je bio jutros u bolnici. Ne znam je li bilo pretresa, nisu se dugo zadržali, ali su iznijeli neke stvari. Ovo je epilog teških devastacija bolnice Srebrnjak. Drago mi je da je pravna država profunkcionirala, ali Stavljenić Rukavina je bila samo na vrhu piramide. Volio bih da se preispita i djelovanje cijelog upravnog vijeća i protuzakonito imenovanog upravnog odbora cijelog projekta - rekao nam je Nogalo i dodao:

- Ovo mi daje vjeru u državu i da cijela priča oko Srebrnjaka i koncepta projekta će ipak imati smisla. Taj projekt je bio namijenjen za znanost, pedijatre i djecu i nakon ovoga vjerujem da će biti spašen. Nije samo Stavljenić Rukavina bila u toj priči, puno više ljudi je povezano no neka institucije rade svoj posao. Danas imam vjeru u budućnost i novu nadu da mladi neće morati napuštati zemlju zbog uhljebničke ekipe - zaključio je Nogalo.

Najčitaniji članci