Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
113 komentara

Bivši šef HDZ-a: Istanbulska kap koja bi mogla preliti čašu

Karamarko poručuje kako Istanbulska konvencija poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka. Upravo je ratifikacija Konvencije, koju podržava aktualni predsjednik HDZ-a, izazvala velike polemike

Foto: Robert Anic/PIXSELL
113 komentara

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uključio se u ponedjeljak u burnu raspravu oko Istanbulske konvencije, koja je tema i današnjeg Predsjedništva HDZ-a.

STIER POVEO USTANAK Istanbulska konvencija prolazi makar i po cijenu novih izbora

U nastavku prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

Franjo Kuharić, dobri hrvatski kardinal, je kazao: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati”!

Jedna od tih crta s kojih se ne smije uzmicati svakako je činjenica o identitetu i opstojnosti hrvatskog naroda na kršćanskim korijenima, a zrcali se u sljedećoj misli kardinala Kuharića: “Vjernosti kojoj smo se predali tamo u stoljeću sedmom, i koju nikada nismo iznevjerili, možemo zahvaliti što i danas postojimo kao narod hrvatski“. Druga crta s koje se ne smije nikada uzmicati je naš, obrambeni, Domovinski rat koji je iznjedrio slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku.

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A Plenković o Stieru: Nisam ni znao da je išao u Argentinu...

Danas smo svjedoci brutalnih napada na ta dva počela svih počela hrvatskog suvereniteta. Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. Ima li bilo koja politička nomenklatura moralno pravo poništiti ta dva stožerna kamena identiteta i opstojnosti Hrvatske i hrvatskog naroda? Imaju li na to pravo oni koji se diče demokršćanstvom i koji se pozivaju na predsjednika Tuđmana i Domovinski rat, a zapravo zbog svojih politikantskih probitaka dopuštaju urušavanje temelja hrvatske opstojnosti?

Umjesto proklamirane stabilnosti Hrvatske, svi pokazatelji vode nas na put duboke nestabilnosti, vode nas prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti! Hoćemo li onima koji dolaze iza nas ostaviti identitetski kaos? Istanbulska konvencija je kap koja bi mogla preliti čašu!', napisao je na službenoj Facebook stranici Tomislav Karamarko.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message