Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
58 komentara

Bivši šef Uskoka će paziti na sigurnost partijanera na Zrću

Bio je Ostojićev 'čovjek od povjerenja' još u vrijeme Račanove vlade. Radio je na operaciji 'Magla' kao i na operaciji 'Cash' tijekom koje su se tražili pomagači u bijegu generala Ante Gotovine

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
58 komentara

Za sigurnost na Zrću od prvog veljače brine bivši šef Uskoka. Naime, gradonačelnik Novalje Ante Dabo angažirao je Marija Bertinu, umirovljenog šefa Ureda za suzbijanje organiziranog kriminala kao savjetnika za sigurnost i civilnu zaštitu.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Dao mi je najbolje inspektore'

Dabo nam je potvrdio ovu informaciju. 

- Kad je on bio načelnik Uskoka, tamo 2014., on je meni dao najbolje inspektore. Imali smo jako dobre rezultate i preko 1700 zapljena droge. Mnogi su morali ustuknuti te je čak i narasla cijena droge na tržištu jer je nije bilo dovoljno. Bilo je tu svega, čak i trgovine ljudima. Te kriminalne ekipice teško je zaustaviti, ali tada su svi bili stisnuti u kut. Odličan je posao radio i dao mi je četiri ili pet vrhunskih inspektora - hvali ga gradonačelnik.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bertinu je 2016. godine smijenio tadašnji ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Bio je Ostojićev 'čovjek od povjerenja' još u vrijeme vlade Ivice Račana kada je Ranko Ostojić bio na čelu Ravnateljstva policije. Radio je na operaciji 'Magla' kao i na međunarodnoj operaciji 'Cash' tijekom koje su se tražili pomagači u bijegu generala Ante Gotovine.

- Vidjeli smo se nakon što je maknut iz ravnateljstva prošle godine i poslan za operativca u Goricu, a bio je na vrhu piramide. Kad sam ga vidio na ručku, sve sam se ustručavao, govorio mu 'Mario, ti imaš 53 godine, moje si godište, što ćeš u mirovini kad si već razočaran, ajde mi dođi i pomozi'. Vrlo rado je prihvatio jer i ja, kao i on, imam nultu stopu tolerancije na droge. Sad se promijenio zakon da ne mora zamrznuti mirovinu, ali može imati četverosatno radno vrijeme - priča nam Dabo. 

PARTYJI DO RUJNA Sezona festivala je počela, u Hrvatsku dolaze glazbene face

Dolaze engleski policajci

- Njegov je posao da mi pomogne u organizaciji festivala i u sigurnosti. Izuzetno je stručan i svi ga respektiraju. On je glavni operativac koji mi sve koordinira, sudjeluje u svim akcijama po pitanju organizacije, preveniranja ikakvih problema i civilne zaštite. Nama će za Hideout festival doći engleski policajci, a on će ih koordinirati - opisuje nam novaljski gradonačelnik.

Bertina je bio nešto skromniji kad smo ga upitali kako se zaposlio u Novalji.

- Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla. Radio sam u makrosredini, a sad radim u mikrosredini. Morate se prilagoditi i vidjeti kako dovesti sigurnost na razinu na kojoj treba biti - kaže bivši šef Uskoka koji je 28 godina radio u policiji.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message