News

Komentari 41

Bjegunac iz Remetinca u lipnju jurio po A1 i udario u blokadu

Bjegunac iz Remetinca u lipnju jurio po A1 i udario u blokadu

Srpski državljanin Ivan Đorđević (31), prošle je godine bježao hrvatskoj policiji. Pokušao je kombijem izgurati policajce s autoceste. Udario je u blokadu i uhvatili su ga. Sad je pobjegao iz Remetinca

Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije koji je u nedjelju pobjegao pravosudnim policajcima u Vinogradskoj bolnici, gdje je završio iz Remetinca nakon što im je rekao da je nešto progutao, nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o čovjeku koji se u lipnju prošle godine kombijem zabio u policijsku blokadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija ga je tada pokušala zaustaviti na autocesti A1 kod odmorišta Janjče. No vozač Citroen Jumpera zagrebačkih registracija ignorirao je policijske sirene i upozorenja i nastavio juriti autocestom.

Nekoliko je puta pokušao izgurati policajce s ceste. Krenuli su u potjeru za njim, ali morali su pazit ii na sigurnost drugih vozila. Na naplatnim kućicama Lučko postavili su mu blokadu sastavljenu od vozila.

Nakon gotovo 20 minuta potjere probio je rampu na Lučkom i udario u blokadu i tu su ga uhvatili. U kombiju je vozio 33 migranta koji nisu bili ozlijeđeni, kao niti policajci. Đorđević je teško bio ozlijeđen i završio je u KBC-u Zagreb. 

VIDEO

Podsjećamo, u nedjelju je I.Đ. u Remetincu rekao pravosudnim policajcima kako je nešto progutao. Kako im nalaže procedura, odvezli su ga u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu na pregled kako bi se ustanovilo je li stvarno nešto progutao.

Tamo ga je pregledao liječnik i pritvorenik je tražio da ode u toalet. Kako ga dugo nije bilo, pravosudni policajci shvatili su da im je pobjegao. Čuvala su ga dvojica, kako je objavilo ministarstvo pravosuđa.

Odmah je obaviješten MUP i u PU zagrebačku poslan nalog za izdavanje tjeralice za 31-godišnjim srbijanskim državljaninom.
 

Najčitaniji članci