Obavijesti

News

Komentari 18

Policija o bjeguncu: Nije istina da je progutao žilete. Pobjegao je iz prizemlja, ne s drugog kata

Policija o bjeguncu: Nije istina da je progutao žilete. Pobjegao je iz prizemlja, ne s drugog kata

Policija Srđana Martinovića tereti za nekoliko slučaja krađe. Krao je trenirke i parfeme, a policija u priopćenju demantira njegovu priču o detaljima bijega iz KBC-a Rebro

VIDEO

- Dan prije bijega uhitili su me u Varaždinu s 3.8 promila u autu. Zadržali su me 12 sati na triježnjenju. Prebacili su me u Zagreb i u policijsku postaju i tamo sam progutao tri žileta. Prebacili su me u bolnicu Rebro gdje sam bio dva dana. Pišu da sam pobjegao iz prizemlja, to nije istina, skočio sam s drugog kata i strgane su mi obje noge. Oporavljam se i bježim - ispričao nam je jučer bjegunac iz bolnice Srđan Martinović.

Srđana je policija uhvatila jučer u popodnevnim satima u kafiću na Ksaveru, a sada su poslali i priopćenje u kojem navode kako nije istina da je progutao žilete u službenim prostorijama policije.

- Progutani predmeti, zbog kojih je muškarcu tijekom kriminalističkog istraživanja pružena liječnička pomoć, nisu žileti te oni nisu progutani u službenim prostorijama zagrebačke policije već nekoliko dana prije muškarčevog bijega iz zdravstvene ustanove. Dakle, nekoliko dana ranije navedeni su predmeti medicinskim zahvatom uklonjeni iz tijela 42-godišnjaka. U srijedu, 1. ožujka 2023. godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata, policijski službenici IV policijske postaje Zagreb (Maksimir- Peščenica) su ga uhitili te je istog dana u popodnevnim satima, jer se požalio na zdravstvene poteškoće, prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb na hospitalizaciju - pojašnjavaju iz PU zagrebačke.

Širi se dojava da je policiji s Rebra pobjegao Srđan Mlađan. Nije on, ali jest drugi kriminalac
Širi se dojava da je policiji s Rebra pobjegao Srđan Mlađan. Nije on,  ali jest drugi kriminalac

Nadalje, policija demantira njegove navode da je skočio s drugog kata bolnice.

- U četvrtak, 2. ožujka, u ranim jutarnjim satima, trenutak kada je liječnička vizita izlazila iz bolesničke sobe, a jedan policijski službenik bio ispred prostorije (a ne tri policijska službenika Jedinice specijalne i interventne policije), 42-godišnjak je iskoristio za bijeg kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju zdravstvene ustanove, a ne kroz prozor 2. kata kako je citiran u pojedinim medijima - istaknuli su iz PU zagrebačke.

Policija navodi kako se Srđana tereti za nekoliko kaznenih djela iz domene imovinskih delikata.

'Progutao sam žilete i pobjegao s Rebra. Nisam Srđan Mlađan i neću se predati. Nema šanse!'
'Progutao sam žilete i pobjegao s Rebra. Nisam Srđan Mlađan i neću se predati. Nema šanse!'

- Sumnja se da je osumnjičeni krajem prosinca 2022. i početkom veljače 2023. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao u dvije trgovine na području Maksimira. Po ulasku u trgovine osumnjičeni je s prodajnih polica uzeo ukupno pet parfema te ih sakrio u vrećicu koju je nosio sa sobom, a u čemu je uočen od strane zaštitara i djelatnica da bi potom uporabom tjelesne snage i prijetnji prilikom bijega pokušao zadržati otuđene parfeme dok je u jednom slučaju i uspio. Nadalje se sumnja da je osumnjičeni od kraja studenoga 2022. do polovice veljače 2023. godine došao u četiri trgovine na području Maksimira, Medveščaka i Novog Zagreba gdje je iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika da bi potom s prodajnih polica otuđio ukupno 56 parfema koje je odnio sa sobom. Osumnjičeni je u društvu zasad nepoznatog počinitelja, sumnja se, u istom vremenskom razdoblju posjetio i jednu trgovinu odjevnih predmeta u Novom Zagrebu gdje je po njemu dobro poznatom obrascu protupravnog i kažnjivog ponašanja otuđio dva kompleta trenirki, a zatim pobjegao.Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3.600 eura - priopćili su iz PU zagrebačke.

Uhićen je bjegunac s Rebra: Policija ga pronašla u kafiću
Uhićen je bjegunac s Rebra: Policija ga pronašla u kafiću

Nakon dovršetka istrage, policijski službenici podnijeli su i posebno izvješće Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Razbojnička krađa“ i tri kaznena djela „Krađa“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima