Obavijesti

News

Komentari 180

Bjegunca iz zadarskog zatvora uhitili nakon 2 sata pregovora

Bjegunca iz zadarskog zatvora uhitili nakon 2 sata pregovora
31

Ivan Makijenko (22), zatvorski bjegunac koji je 21. kolovoza pobjegao iz OB Zadar, nakon policijske zasjede na ulazu u Vodice i dva sata pregovora, predao se policiji

VIDEO

Bjegunac iz zadarskog zatvora Ivan Makijenko (22), koji se u ponedjeljak popodne navodno trebao predati policiji, nije došao u Policijsku postaju. Policija ga je oko 17 sati opkolila u Vodicama i s njime dva sata pregovarala nakon čega je nešto prije 19 sati uhićen. 

Vodice su u ponedjeljak poslijepodne okupirali policajci u pancirkama, a zatvorena je i Jadranska magistrala. Vozi se obilaznim putem. 

Novinarima nije bio dopušten pristup, iako je zatvorenik, navodno, želio s njima komunicirati. Makijenko je tijekom opsade izlazio iz automobila, govorio i da ima bombu, a 20-ak minuta prije uhićenja iz automobila je izašao držeći pištolj u desnoj ruci. Uhitili su ga u automobilu opkolivši ga s više strana.

Nakon predaje u ruke policije i uhićenja, Makijenko je odveden u PP Vodice na kriminalističku obradu, a njegov automobil se pretražuje kako bi se vidjelo ima li još oružja. Automobil koji je vozio je ukraden u Karinu. 

Na ulazu u Vodice dočekala ga policijska zasjeda

Kako doznajemo, Makijenko se do Vodica, gdje ga je zaustavila policijska patrola, dovezao automobilom Renault Kangoom zagrebačkih registracijskih oznaka. Na šibenskom mostu je bila policijska blokada koju je uspješno zaobišao, no na ulazu u Vodice sa šibenske strane dočekala ga je jača policijska zasjeda. Ukradenim automobilom u Vodicama je pokušao probiti policijsku blokadu pri čemu je oštetio vozilo. 

Podsjetimo, Ivan Makijenko (22) iz Gornjeg Karina je 21. kolovoza pobjegao iz Opće bolnice Zadar. Makijenko se u zadarskom zatvoru onesvijestio te su ga prevezli u civilnu bolnicu. No, pratio ga je samo jedan policajac. 

Njemu je u bolnicu došla smjena pa je drugog Makijenko zatražio da ga odvede na zahod. Nakon toga oborio je policajca te skočio kroz prozor s pet metara visine. Na slobodi je, doznajemo, prvo ukrao skuter, a potom i automobil te mu se izgubio trag.

Tvrdi da je pobjegao jer su ga maltretirali

Mediji su ranije neslužbeno doznali od policije kako će se predati tijekom popodneva, ali jedan od uvjeta bio je da se to ne objavljuje. 

Bjegunac je bio aktivan na Facebooku pa se i dopisivao s novinarkom Zadarskog lista. Tvrdio je da se maltretiraju ljudi u zatvoru te da ima i dokaze za to. 

- Imam sve. U zatvoru se maltretira. Iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima - napisao je Makijenko novinarki. Na Facebooku je objavio da se nalazi u Zagrebu, a tada je najavio i mogućnost da se želi predati u nazočnosti svog odvjetnika. 

Upravitelj: Mislim da nismo pogriješili što je s njim bio jedan policajac

Upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić novinarima je izjavio kako je odbjegli zatvorenik Ivan Makijenko u kaznionicu stigao potkraj srpnja gdje je dobio i određena zaduženja te da s njim nije bilo nikakvih problema.

- Usred čišćenja prostorija zbog bolesti se srušio, nije bio pri svijesti i tek nakon 45 minuta došao je k sebi na Internom odjelu Zadarske bolnice. Mislim da nismo pogriješili što je s njim bio samo jedan pravosudni policajac u bolnici budući da je zatvorenik imao ozljede na dva kralješka i ovratnik pa nije bilo bojazni od mogućih neželjenih situacija - izjavio je Skitarelić. 

Dodao je kako je svu dokumentaciju o ovom slučaju proslijedio Upravi za zatvorski sustav i pomoćniku ministra pravosuđa. Nije želio komentirati napise Makijenka na Facebooku da su ga u zatvoru maltretirali te je samo rekao da niti je za to bilo potrebe niti se pritvorski čuvari prema bilo kojem zatvoreniku tako ponašaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca