Obavijesti

News

Komentari 97

Bježao policiji u Splitu i onda preminuo: Progutao je drogu?

Bježao policiji u Splitu i onda preminuo: Progutao je drogu?
1

Nakon što su policajci sustigli dvojac u kombiju, jedan je bacao paketiće u obližnje grmlje, dok je drugi počeo trčati. Stigli su ga i svladali. Počeo je teško disati, navodno je progutao drogu

VIDEO

Muškarac (44) preminuo je u splitskom kvartu Skalice nakon što su ga policajci, dok je bježao uhvatili, vezali i oborili na tlo.

Iako su mu i policajci pokušali pomoći, a nakon njih i djelatnici Hitne pomoći, nije mu bilo spasa.

Dalmatinski portal piše da je riječ o J.B. (44) koji je dosad skupio 18 kaznenih prijava zbog raznih kaznenih djela. Početkom 2016. godine pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva trafike u Vinkovačkoj ulici. Nedavno je izašao iz zatvora. 

Sve je počelo u subotu rano ujutro. Prometna policija postavila je blokadu u Ulici Hrvatske mornarice radi kontrole prometa. Slične blokade postavljaju svakog vikenda. Oko 4.40 iz smjera poljudskog stadiona prilazio im je kombi koji je skretao ulijevo u Ulicu Hrvatske mornarice, točno ispred policijske blokade. Kad je vozač vidio blokadu, naglo je okrenuo kombi i nastavio voziti ravno. Policajci su krenuli za njim. Kombi je uskoro skrenuo u ulicu iz koje praktično nije imao izlaza. Tamo su vozač i suvozač izašli iz kombija. Jedan od muškaraca je počeo bježati, dok je drugi ostao pored kombija i bacao paketiće po grmlju. Policajci su sustigli muškarca u bijegu i savladali ga. Primijetili su da teško diše pa su ga odmah odvezali, pozvali Hitnu i pokušali mu pomoći. Jedan policajac pokušao ga je spasiti masažom srca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bježao policiji, uhvatili ga, a on teško disao. Ubrzo je preminuo
Bježao policiji, uhvatili ga, a on teško disao. Ubrzo je preminuo

Uskoro su stigli i djelatnici Hitne, ali nesretnom čovjeku nije bilo spasa. Drugi muškarac (31) uhićen je i odveden na obradu, a tijelo preminulog poslano je na obdukciju. 

Isto tako, neslužbeno se doznaje kako je moguće da je muškarac preminuo jer je nešto progutao, najvjerojatnije drogu te da je bolovao od bolesti pluća. Time bi se ponovio slučaj iz prošle godine, kad je tijekom Ultra festivala 24-godišnji mladić preminuo jer je u bijegu od policije progutao vrećicu s drogom. Razgovarali smo s nekoliko Splićana koji žive u kvartu Skalice. Jedni se slažu da postupanje policije prema kriminalcima treba biti rigorozno, dok drugi smatraju da policija pretjeruje s represijom. Iz PU Splitsko-dalmatinske jučer su nam rekli da će policija “po slovu zakona” istražiti cijeli slučaj, kao i postupanje policijskih službenika.

- Obaviješten je zamjenik županijskog državnog odvjetnika, koji je naložio obavljanje očevida i da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obdukcije - rekli su u policiji.

Policija našla drogu i novac

Splitska policija izdala je dodatno priopćenje u povodu događaja na Skalicama. Naime, kod uhićenog 31-godišnjaka koji je vozio kombi pronađena je razna droga, koju je navodno kupio od preminulog 44-godišnjaka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je jutros doveden u službene prostorije. U sklopu kriminalističkog istraživanja u službenim prostorijama od 31-godišnjaka je oduzeto 6 grama heroina i 2,9 grama marihuane, sve spakirano u tri PVC vrećice, a koju je prema njegovim navodima neposredno prije događaja kupio od 44-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka će biti  podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Obavljenim očevidom na mjestu događaja policijski službenici pronašli su 1,5 grama heroina, 4 grama kokaina, nekoliko tableta, privjesak s vagom, te veći iznos novca.
O svemu utvrđenom tijekom kriminalističkog istraživanja biti će izviješteno nadležno  državno odvjetništvo u Splitu kojem će biti dostavljena cjelokupna dokumentacija uz posebno izvješće, piše u priopćenju. 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...