Obavijesti

News

Komentari 236

Blebne i ostane živ! Vulin pljuje po Hrvatima kad god stigne...

Blebne i ostane živ! Vulin pljuje po Hrvatima kad god stigne...
1

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin voli spominjati ustaše. Zadnje što je rekao je da ustaše nikada ni nisu izašle iz javnog života Hrvatske te da Vučić ne bi trebao ići u Zagreb. Donosimo vam sve njegove 'baljezgarije'..

VIDEO

Iako je ministar u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin ne bira riječi. U javnosti blebeće, govori što mu padne na pamet i ne stidi se toga. A najviše od svega voli riječ 'ustaša'. Te 'dočekat će Vučića ustaše u Zagrebu', te 'Stepinac je bio ustaški vikar', pa čeka Antu Gotovinu da mu kaže da nije ustaša, pa Predrag Matić se nikad neće izliječiti od ustaštva'...

Počevši od 2015. pa do danas donosimo vam sve kontroverzne izjave ministra rada u vladi Aleksandra Vučića. 

'Smeta mi kad najavljuju proglašenje Stepinca svetim'

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin izjavio je na komemoraciji žrtvama ustaškog režima 2015. u logoru Jadovno kako je 'Alojzije Stepinac bio ustaški vikar'. Smeta mu, kaže, najava proglašenja Alojzija Stepinca svetim. Nazvao ga je ustaškim vikarom te se upitao, ako je Stepinac svet, što je s onima koji su u Jasenovcu i Jadovnu ubijeni zbog vjerske, nacionalne i političke pripadnosti?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iste godine je na konstataciju da ga je jedan hrvatski list prozvao Vučićevim 'ministrom za Hrvatsku', zbog onog što je govorio o kardinalu Stepincu na Jadovnu, te o Anti Gotovini, Vulin je rekao da to nisu njegovi stavovi. 

- To je povijesna istina - rekao je i dodao da još čeka da mu “Ante Gotovina kaže da nije ustaša”.

- Kada Jevrej Efraim Zurof govori, on ima pravo da kaže da je Stepinac sramota za Rimokatoličku crkvu, o tome predsjednica i cijela hrvatska Vlada šute. A kad Srbin isto govori, onda mu se otvori nebo i zemlja. Dakle, u Hrvatskoj Srbin ne smije reći da Stepinac nije svetac i Srbin ne smije govoriti o ustaštvu – rekao je Vulin.

Te iste godine je bivšem hrvatskom ministru branitelja Predragu Matiću poručio da se 'nikada neće izliječiti od ustaštva' 
Matić je ranije komentirao Vulinovu izjavu o tadašnjem premijeru Milanoviću te njemu i Vojislavu Šešelju poručio ''Idi bre pa se leči''. 

- Možda za mene ima lijeka, ali se ministar branitelja Matić od ustaštva neće izliječiti nikada - odgovorio je Vulin. 

'Službena politika Hrvatske je da su ustaše bili humanitarni radnici'

Neshvatljivo mi je da Hrvatska, kao zemlja članica EU, nije u stanju razračunati se s fašističkim nasljeđem i da ga, umjesto toga, produbljuje i pokušava opravdati -  kazao je 2016. Vulin.

To je bila njegova reakcija na prosvjede ispred sjedišta Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) u Zagrebu i skandiranje na utakmici Hajduk-Dinamo. 

- To nisu incidenti već nastavak službene politike Hrvatske koja nije u stanju obračunati se s fašizmom i ustaškim nasljeđem. Ovo je nastavak službene politike vlade Hrvatske u kojoj se objašnjava da fašizam nije bio toliko loš, a da su ustaše, ustvari, bili humanitarni radnici i da je sve što su radile Srbima zapravo bilo zasluženo i to su Srbi u krajnjoj liniji mogli očekivati - istaknuo je Vulin. Tada je ponovio i da je 'Stepinac bio ustaški vikar'.

"Ako je moguće da ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier proglasi Alojzija Stepinca za sveca i da to bude razlog za radost, a zna da se nijedan Srbin nikada neće obradovati tome da ustaški vikar postane svetac, onda govorite o službenoj politici Hrvatske. Veoma sam zabrinut i za položaj srpske manjine u Hrvatskoj i za stanje duha hrvatske nacije, ako nisu u stanju da se izbore s fašizacijom vlastitog društva. Ovo nije pitanje za Hrvatsku, ovo je pitanje za EU – dokle će šutjeti", rekao je Vulin za RTS.

'Stier je ustaški sin'

Vulin je početkom prošle godine nazvao Davora Stiera 'ustaškim sinom'.

- Sada znamo što misle ustaški sinovi - ispalio je Vulin. To je bila reakcija na izjavu tadašnjeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Davora Stiera koji je odbio sastati se sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem te ga oštro iskritizirao. Vulin je kazao i da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla da je “Hrvatska nastala kao rad ustaških i partizanskih sinova”.

- Nadam se da će EU imati snage da spriječi povratak fašističke ideologije i tako zaštiti Europu ako već nije uspjela Hrvatsku -  nastavio je provocirati Vulin.

'Presuda kapetanu Draganu je ruganje istini'

Pola godine kasnije, nakon što je donesena presuda kapetanu Draganu, Vulin je opet burno reagirao. Ocijenio je da je Draganu Vasiljkoviću izrečena politička presuda bez utemeljenja i dokaza i da je to 'žalostan dokaz da će hrvatskim pravosuđem još dugo vladati osveta'.

- Donijeti takvu presudu u Splitu, gdje žrtve zvjerskog mučenja u logoru Lora još uvijek čekaju pravdu, je ruganje istini - ocijenio je dodajući da politika u Hrvatskoj otežava pomirbu sa Srbijom unatoč naporima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dvije države prošlost ostave iza sebe.

- Od zakona koji se donosi da bi se protjerani Srbi proglasili agresorima, do presude Draganu Vasiljkoviću u kojima osim politike nema dokaza. Osveta je zamijenila pravo - kazao je tada Vulin.

'Hrvatsku je napustilo 250.000 ljudi, a nije bio građanski rat?

Samo mjesec dana kasnije, u listopadu 2017. Aleksandar Vulin ustvrdio da je 'u Hrvatskoj bio građanski rat, a ne velikosrpska agresija' zatraživši od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da objasni kako su pojedina područja Hrvatske ostala prazna jer su iz njih, kako tvrdi, protjerani Srbi koji su otišli "pred kamom i jamom".

- Ako su Srbi postali agresori samim činom rođenja u Hrvatskoj, onda je agresije zaista i bilo. Ako nije bio građanski rat, zašto je pred kamom i jamom Hrvatsku napustilo 250.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti. Ako nije bio građanski rat, koja je to elementarna nepogoda ubila više tisuća građana Hrvatske srpske nacionalnosti? Odgovore Plenković ne duguje meni, duguje ih protjeranim Srbima, ali i svom narodu, prije svih i prije svega - kazao je Vulin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag