News

Komentari 4

Bolnica traži financijsku pomoć; Ravnatelj: Ma ne, sve je u redu, nismo ništa tražili od pacijenata

Bolnica traži financijsku pomoć; Ravnatelj: Ma ne, sve je u redu, nismo ništa tražili od pacijenata

Ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu Mate Kutleša kaže da nitko nije tražio financijsku pomoć od pacijenata iako to stoji u zamolbi koju je on potpisao

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije  izazvane virusom SARS CoV-2 i naša zdravstvena ustanova trenutno skrbi  o većem broju pacijenata  oboljelih od bolesti COVID-19. Zbog novonastale situacije  prisiljeni smo osnovnu djelatnost ortopedije i fizikalne medicine i rehabilitacije  svesti na minimum, što nam uzrokuje dodatne financijske poteškoće  u ionako teškom  financijskom stanju u zdravstvu. 

Stoga vas ljubazno molim da u skladu s vašim mogućnostima  pomognete u borbi  za suzbijanje  navedene pandemije. Pomoć nam je potrebna za nabavku medicinske opreme koja bi olakšala rad  s bolesnicima oboljelim od bolesti COVID 19 - stoji u zamolbi za financijsku pomoć Specijalne bolnice za ortopediju  u Biogradu ispod koje je potpisan ravnatelj Mate Kutleša.

'Mi nismo prestali obavljat svoju osnovnu djelatnost'

Odmah smo pitali ravnatelja Ortopedske bolnice o čemu se radi, što im nedostaje,kako je do toga došlo te kako stoje financijski. Dobili smo odgovor da je - sve u redu!

- Naša ustanova je od listopada 2020. do danas zbrinula 256 pacijenata (trenutno skrbimo o 26 pacijenata) oboljelih od bolesti COVID-19, što je uzrokovalo smanjenjem opsega obavljanja osnovne djelatnosti bolnice (ortopedija i fizikalna terapija i rehabilitacija). Za napomenuti je da  u navedenom periodu bolnica ni u jednom trenutku nije prestala obavljati svoju osnovnu djelatnost, a sve navedeno se uspjelo obavljati unutar jedne bolničke zgrade, što zahtijeva vrlo strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Napominjemo da nam ne nedostaje zaštitne opreme, lijekova ni medicinskog potrošnog materijala, a kako  i druge  zdravstvene ustanove dobivaju financijsku pomoć tako je i naša ustanova  istu zatražila i dobila od općina, gradova, tvrtki, te ostalih pravnih osoba za borbu protiv bolesti COVID-19 i nabavku medicinske opreme i uređaja. Naravno da navedeno nismo tražili od pacijenata - stoji u odgovoru Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru  uz zaključak:

- Kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama u RH  pandemija virusa SARS - CoV2 uzrokovala je financijske poteškoće, međutim ne takvog obima da bi ugrozila naše poslovanje.

Najčitaniji članci