Obavijesti

News

Komentari 2

Boris Johnson napokon će dostaviti sve papire za Brexit

Boris Johnson napokon će dostaviti sve papire za Brexit
1

Bit ćemo izvan EU-a, moći ćemo slobodno zacrtati vlastiti smjer kao suverena država  koja ponovno preuzima kontrolu nad svojim novcem, svojim zakonima i svojom trgovinom, rekao je Johnson

VIDEO

Konzervativni premijer Boris Johnson podastrijet će ključni zakon britanskim zastupnicima u utorak, u nastojanju da formalizira Brexit do kraja ovog mjeseca.

Johnson namjerava podastrijeti Zakon o sporazumu o povlačenju iz EU na detaljnu provjeru zastupnicima Donjeg doma britanskog parlamenta, više od tri i pol godine otkad je većina od 52 posto izglasala napuštanje Europske unije.

Zastupnici su načelno podržali zakon prošli mjesec nakon što su Johnsonovi konzervativci osvojili parlamentarnu većinu od 80 mjesta u prijevremenim izborima, čime je prihvaćanje zakona postalo formalnost.

Drugo glasanje očekuje se u četvrtak, nakon tri dana rasprave. Sljedećeg tjedna o zakonu raspravlja Dom lordova.

Vremena je ipak malo jer dogovor moraju potvrditi i britanski i Europski parlament.

Farage želi tulum za Brexit: Na to će potrošiti 100.000 funti
Farage želi tulum za Brexit: Na to će potrošiti 100.000 funti

Očekuje se da će oporbeni zastupnici, koji ne vjeruju da se novi trgovinski odnosi s EU mogu dogovoriti do kraja godine, podnijeti amandmane na zakon kojima bi se produljilo trajanje toga prijelaznog razdoblja.

Predviđeno je također da Johnson o brexitu u srijedu razgovara s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Layen u Londonu.

- Bit će ovo fantastična godina za Britaniju jer Brexit omogućuje da se oslobodi britanski potencijal - rekao je u novogodišnjoj poruci.

Johnson je istaknuo da želi izgraditi narodnu vladu, ostvariti narodne prioritete i oprostiti se od podjela, nesigurnosti, mržnje zbog čega je zemlja tako dugo nazadovala. 

-Bit ćemo izvan EU-a, moći ćemo slobodno zacrtati vlastiti smjer kao suverena država  koja ponovno preuzima kontrolu nad svojim novcem, svojim zakonima i svojom trgovinom - rekao je Johnson nazvavši Veliku Britaniju najboljim mjestom na Zemlji. 

Zakon učvršćuje njegovo izborno obećanje da će se provesti Brexit i postići sporazum o budućim odnosima s EU-om do kraja 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.