News

Komentari 151

Božinović nakon trostrukog ubojstva: 'Split je siguran grad'

Božinović nakon trostrukog ubojstva: 'Split je siguran grad'

Policijski službenici su vrlo brzo izašli na teren i poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti i riješili u ovoj fazi taj slučaj tako da se već sad može voditi sudski postupak rekao je ministar o splitskom masakru

Istina da je sigurnost sada malo narušena. No, svi relevantni podaci pokazuju kako je Split ni manje ni više siguran od bilo kojeg hrvatskog grada, rekao je ministar Davor Božinović, koji je bio na sastanku s načelnikom uprave Splitsko-dalmatinske.

POGLEDAJTE VIDEO

- Sastanak je potvrdio ono što sam već rekao. Policija je djelovala vrlo profesionalno i u vremenu od nepunih tri sata otkrila osobu koja je dovodi u počinjenje ovog kaznenog djela. Policijski službenici su vrlo brzo izašli na teren i poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti i riješili u ovoj fazi taj slučaj tako da se već sad može voditi sudski postupak - dodao je ministar o trostrukom ubojstvu.

Split: Božinović na konferenciji o trostrukom ubojstvu

Policija će, kako kaže Božinović, imati podršku od strane ministarstva i ravnateljstva.  Božinović je pohvalio Split kao grad s velikim brojem zapljena droge čime je želio ukazati da se u tamnoj zoni kriminala radi aktivno. 

- Droge su kompleksan fenomen. Povezane su i s drugim oblicima kriminala, s nasiljem u obitelji, sa stanjem i troškovima zdravstvenoga sustava - rekao je ministar Božinović. 

Siguran je da kriminal neće nikada nestati, ali bitno je da se na tome radi i da se osjeća sigurnost. 

Na pitanje rasta kriminala u Splitu ponavlja kako je Split jednak s drugim gradovima u Hrvatskoj te da u tom prosjeku ne odstupa. Naglašava kako je Hrvatska među sigurnijim zemljama u Europi. 

- Mi svaki dan komuniciramo. Nije to nešto za što bi se policajac godinama obučavao. Živimo u vremenima kada bi svi tumačili ono što se radi, mi smo otvoreni za mišljenja javnosti i medija - zaključio je ministar. 

Na pitanje napada na brata trostrukog ubojice, rekao je da policija ništa neće prepustiti slučaju. Za kraj Božinovića su upitali hoće li podržati premjera Plenkovića u budućoj kampanji, a odgovorio je: 

- Imao je, ima, imat će. 

 

 

Najčitaniji članci