Obavijesti

News

Komentari 0

Božinović svima u sustavu Civilne zaštite čestitao na srčanosti i humanizmu

Božinović svima u sustavu Civilne zaštite čestitao na srčanosti i humanizmu

Na proslavi Međunarodnog dana civilne zaštite potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Jastrebarskom čestitao svima na "srčanosti i humanizmu"

VIDEO

U ime MUP-a potpisao je s HGSS-om, Crvenim križem i Savezom izviđača Hrvatske donacijske ugovore.

Riječ je o osam kompleta “suhih ronilačkih odijela” za HGSS i terenskoj informatičkoj opremi za Crveni križ i izviđače, vrijednoj oko 600.000 kuna i financiranoj iz NATO-ova pilot projekta NICS-a.

NICS je zapovjedni sustav nove generacije, informacijsko-komunikacijski alat za upravljanje u kriznim situacijama, za razmjenu informacija i koordinaciju sudionika sustava Civilne zaštite u izvanrednim događajima, velikim nesrećama i katastrofama.

Civilna zaštita izdala upozorenje zbog grmljavinskog nevremena
Civilna zaštita izdala upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Ugovor je potpisan danas, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske, u Logističkom centru Ravnateljstva Civilne zaštite u Jastrebarskom, gdje je zapovjednik Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Mladen Vinković ministru i gostima predstavio dio vrijedne opreme, zapovjednih i raznih terenskih i logističkih vozila, bespilotnih letjelica i telekomunikacija za pomoć i spašavanje.

Ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut uručio je zahvalnice za doprinos razvoju sustava Civilne zaštite i pružanje pomoći Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo, Vatrogasnoj zajednici grada Jastrebarskog i zajednici mladih župe sv. Nikole u Jastrebarskom.

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježavaju se danas jer je 1. ožujka 1972. godine počela s radom Međunarodna organizacija civilne zaštite sa sjedištem u Ženevi.

Republika Hrvatska taj dan obilježava od 1992. godine na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o proglašenju Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Upozorenje Civilne zaštite zbog obilnih kiša: Ne krećite na put i na izlete, ne kampirajte vani
Upozorenje Civilne zaštite zbog obilnih kiša: Ne krećite na put i na izlete, ne kampirajte vani

Čestitajući svim pripadnicima sustava Civilne zaštite njihov dan, ministar Božinović je rekao da je uloga tog sustava u protekle dvije godine došla do punog izražaja, najprije u nastojanjima na suzbijanju pandemije, a zatim u sanaciji posljedica potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Istaknuo je da se i danas u uvjetima u kojima puše vjetar vatrogasci bore s požarom kod Knina, da se HGSS nosi sa situacijama u kojima im ugrožen život u spašavanju ljudi, domaćih i stranih. Pritom je posebno zahvalio članovima HGSS-a, koji, zajedno s graničnom policijom, svakodnevno spašavaju migrante iz pogibelji te Crvenom križu, koji ovih dana mnogo radi u Međuresornoj radnoj skupini na prihvatu izbjeglica iz Ukrajine.

”Iz dana u dan svjedočimo neophodnosti razvijanja sustava Civilne zaštite, koja je unatrag dvije pokazala pravu vrijednost, a s obzirom na sve izazove s kojima se suočavamo, bit će taj sustav sve važniji za očuvanje suvremenog načina života u uvjetima klimatskih promjena i nepredvidivim i nerijetko razornim posljedicama po prirodu i ljude”, rekao je Božinović.

Ravnateljstvo civilne zaštite će se žaliti na presudu Holdingu i Gruji zbog Bandićeva pogreba
Ravnateljstvo civilne zaštite će se žaliti na presudu Holdingu i Gruji zbog Bandićeva pogreba

Zahvalio je i volonterima, predanima, kako je rekao, da u svim krizama štite temeljna prava - slobodu i sigurnost pojedinaca, te je čestitao pripadnicima svih sastavnica sustava Civilne zaštite, Crvenome križu, Hitnoj medicinskoj pomoći, vatrogascima, HGSS-u i drugima, poput Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo.

“Svima vam se u ime Vlade Republike Hrvatske zahvaljujem na predanosti, srčanosti i humanizmu i na svemu onome zbog čega vas hrvatski građani cijene i zbog čega s pravom računaju na vas jer znaju da ih nikada nećete iznevjeriti”, rekao je Božinović.

Obećao je da će se osigurati sve nužne pretpostavke da bi se u nesvakidašnjim izazovima posao mogao dobro odraditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...