News

Komentari 70

Upozorenje Civilne zaštite zbog obilnih kiša: Ne krećite na put i na izlete, ne kampirajte vani

Upozorenje Civilne zaštite zbog obilnih kiša: Ne krećite na put i na izlete, ne kampirajte vani

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH objavilo je upute za pravovremenu reakciju u slučaju vremenskih nepogoda koje su ovih dana pogodile Europu

Više od 130 ljudi poginulo je u katastrofalnim poplavama u zapadnoj Europi, a zbog obilnih kiša koje se prognoziraju za naše krajeve, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je upozorenje građanima.

Preporučuju građanima da se ne upućuju na put, a ukoliko već jesu, savjetuju vozačima da budu strpljivi i oprezni tijekom vremenskih nepogoda. Pozvali su građane i da ne odlaze na izlete u gorje, šume, na otvorena područja, rijeke, kampirati...

Za one koji su na moru, savjet je da budu posebno oprezni ukoliko namjeravaju provesti noć na otvorenom. Pozvali su i vlasnike plovila da prate prognoze DHZM-a i Pomorsko meteorološkog centra.

Ukoliko i dođe do nepovoljnih vremenskih uvjeta, pozvali su građane da ne paničare. Za značajnije događaje, posebno u kojima su ugroženi zdravlje i sigurnost građana, građani trebaju nazvati 112, a nadležne službe će im omogućiti pomoć na najbrži način.

Objavili su i nekoliko uputa kako bi se na vrijeme pripremili i mogli pomoći sebi i drugima ukoliko se nađete uslijed nesreće uzrokovane prirodnim nepogodama.

Prije nesreće:


Za vrijeme trajanja nesreće:


Po završetku nesreće:

Najčitaniji članci