Obavijesti

News

Komentari 589

Božinovića su pitali može li se uvesti obavezno cijepljenje za koronu. Klimnuo je glavom...

Božinovića su pitali može li se uvesti obavezno cijepljenje za koronu. Klimnuo je glavom...

Da bi cjepivo zaustavilo širenje epidemije potrebno je cijepiti oko 70 posto odraslog stanovništva. I to je nešto o čemu ćemo voditi računa da se dogodi, rekao je Božinović

Nakon što je Davor Božinović najavio najstroži paket mjera koje će vrijediti do Božića, pitali su ga o mogućnosti da cijepljenje protiv korone bude obavezno, o čemu se povela rasprava i na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Pogledajte video: Covid ili gripa? Potreban je test

Pokretanje videa ...

Bez konkretnog odgovora

Božinović nije konkretno odgovorio već je istaknuo kako po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje već neka cjepiva koja su obvezna.

- Da bi cjepivo zaustavilo širenje epidemije potrebno je cijepiti oko 70 posto odraslog stanovništva. I to je nešto o čemu ćemo voditi računa da se dogodi. Mi moramo učiniti sve da se najveći broj građana cijepi jer to je zapravo cilj da bi cijela ta operacija bila uspješna. A svima nam je cilj da izađemo iz epidemije, svi se nadaju cjepivu, sada je tu negdje i otvara nam mogućnosti strožih mjera, ali zato nam treba podrška građana - rekao je

'Od sutra ide paket najstrožih mjera, vrijedit će do Božića'
'Od sutra ide paket najstrožih mjera, vrijedit će do Božića'

Na ponovno konkretno pitanje hoće li cijepljenje biti obavezno, Božinović je ponovio kako imamo već plan obaveznog cijepljenja protiv nekih bolesti, a iz odgovora se da zaključiti da bi se to moglo i dogoditi. 

- Za ovu još nemamo obavezu jer je nova bolest, ali ne bi ni to bio bio novi moment - poručio je.

Novinari su ponovno upitali da li to onda znači da postoji mogućnost da se to zakonski uredi i da se korona virus stavi na listu bolesti za obavezno cijepljenje, Božinović nije odgovorio nego je podignuo ruke u smislu da je sve rekao i samo potvrdno klimnuo glavom.