Obavijesti

News

Komentari 8

Branitelji pisali Paunoviću: Konzum ima pravnike, naša domovina ima branitelje

Branitelji pisali Paunoviću: Konzum ima pravnike, naša domovina ima branitelje

Branitelji Makarske u pismu su se obratili novom gradonačelniku Zoranu Paunoviću u vezi rušenja novoizgrađene pozornice na trgu te predlažu nova rješenja u dogovoru sa Konzumom

Makarski branitelji okupljeni u Udrugu ratnika Domovinskog rata PPN Kobac uputili su otvoreno pismo makarskom gradonačelniku u vezi rušenja pozornice na Trgu hrvatskih vitezova PPN Kobac. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

- Gradonačelnik Grada Makarske iskazao je namjeru rušenja pozornice izgrađene prije nepunih par dana na Trgu hrvatskih vitezova PPN Kobac. Kao predstavnici udruge PPN Kobac i građani koji njeguju žrtvu na poginule pripadnike naše postrojbe izražavamo ozbiljnu zabrinutost ovakvim činom s obzirom na to da na službenim stranicama Grada Makarske ne pronalazimo nikakvu dokumentaciju iz koje je razvidno da je rušenje opravdano i zakonito, te gradski odbor Zelenka-Ratac nije upućena te nam ne može dati nikakve informacije u vezi rušenja bine.

Hloverka više neće voditi Turističku zajednicu Makarske
Hloverka više neće voditi Turističku zajednicu Makarske

Projektno rješenje trga, a koje uključuje i višenamjensku pozornicu izradio je uvaženi makarski arhitekt Goran Juričić te se kao takvo izvrsno uklapa u koncepciju cijeloga trga. Kao osnovni razlog rušenja naveli ste da pozornica ometa rad klima uređaja trgovačkog lanca Konzum. Mi nismo pobornici da se interesi privatnih tvrtki stavljaju ispred interesa grada.

Predlažemo da se s arhitektom razmotri rješenje da se dio pozornice prilagodi klimatizacijskim uređajima Konzuma što je projektant potvrdio kao moguće rješenje, a da se nipošto pozornica ne ukloni u potpunosti čime će se narušiti cijeli koncept uređenja trga.

Prema informacijama koje imamo konačan izgled pozornice će biti uređen bračkim kamenom i kao takav će se savršeno uklopiti u cijeli koncept uređenja trga.

Bivši HDZ-ov dogradonačelnik Makarske blokirao radove: 'Nisam mislio da je ovo moguće'
Bivši HDZ-ov dogradonačelnik Makarske blokirao radove: 'Nisam mislio da je ovo moguće'

Proteklih godina smo s Gradom Makarska imali izvrsnu suradnju u kojoj smo realizirali spomenik PPN Kobac te započeli uređenje trga PPN Kobac. Nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji s Gradom Makarka. Molimo za razumijevanje i da nas uključite u bilo kakve promjene vezane za projekt uređenja trga - napisali su branitelji.

Prisjetimo se nova gradska vlast u Makarskoj odlučila je srušiti betonsku pozornicu koja se nalazi na predjelu Zelenka. Na toj pozornici održavale su se kvartovske fešte i razne priredbe povodom državnih praznika.

Noževima uništili aqua park: Napravili 69 rupa u 14 dijelova i izrezali cijelu vanjsku stranu
Noževima uništili aqua park: Napravili 69 rupa u 14 dijelova i izrezali cijelu vanjsku stranu

Iz pravnih razloga bilo je potrebno rušenje, no rušenje su onemogućili kamioni puni zemlje obrta Bakalar, a kasnije i sam gradski vijećnik Joze Vranješ koji je najprije parkirao svoj automobil na prometnicu, a kasnije u znak protesta i sam, u društvu dvojice sugrađana, sjeo na pozornicu.