News

Komentari 3

Britanci će ipak morati napraviti brzi test prije ulaska u RH?

Britanci će ipak morati napraviti brzi test prije ulaska u RH?

Naš prijedlog je da prije nego dolaze u Hrvatsku naprave još jedan antigenski test. Sutra ja vjerujem da će Stožer ili epidemiolozi donijeti odluku je li to potrebno, kaže Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je rekla kako su podaci za srpanj bolji nego prošle godine, te navela da možemo imati dobru sezonu ako se budemo držali epidemioloških mjera.

- Apeliram na sve da se tih 28 dana (od 15.7. do 15.8.) pridržavaju epidemioloških mjera. Možemo imati stvarno dobru sezonu. Mi smo u narančastom i to je jedna dobra opomena svim a nama da se držimo epidemioloških mjera - rekla je Brnjac za N1.

Ministrica je rekla da se na području Zadarske županije vidi itekako dobar booking.

- Mi možemo i dalje, uz dobro pridržavanje mjera, vratiti se ponovno u zeleno. Od 15.7. počinje najveći dio turističkog prometa, do 15.8. Imamo još dovoljno vremena da se pridržavamo svih mjera. Vidimo što se događa na tržištima oko nas. Ni Španjolska, ni Cipar ne stoje dobro - kazala je.

Brnjac je kazala da su gradovima i županijama poslali dopis u kojem se traži da ukoliko se događaju velike manifestacije, da one budu u kontroliranim uvjetima.

- Svatko zna u svojoj sredini koje su to manifestacije koje se mogu i ne mogu kontrolirati. Ako se odluče za neko događanje, onda svakako moraju preuzeti odgovornost i kontrolirati to događanje - kazala je.

Dolazak britanskih turista u Hrvatsku

Velika Britanija je od danas ukinula baš sve mjere. S obzirom na to da je to jedna od zemalja gdje se ubrzano širi delta soj koronavirusa i da se dolazak britanskih turista očekuje i u Hrvatskoj, Brnjac je rekla da su Stožeru i epidemiolozima iz Ministarstva turizma i sporta poslali njihov prijedlog.

- Na njima je da donesu jedno adekvatno rješenje. Državljani UK-a koji dolaze u Hrvatsku moraju imati covid-potvrdu i uplaćen smještaj u Hrvatskoj. Najvažnije je da se cijepimo u što većem broju i zaštitimo sebe i svoje bližnje - ističe.

Na pitanje što je bio prijedlog Ministarstva turizma, odgovara: "Naš prijedlog je bio da se prije nego što dolaze u Hrvatsku napravi još jedan antigenski test. Sutra ja vjerujem da će Stožer ili epidemiolozi donijeti odluku je li to potrebno. Na nama je da se pridržavamo epidemioloških mjera".

Ministrica je spomenula i da se otprilike 70 posto turističkih djelatnika cijepilo.

“Smatramo to dobrim odazivom i smatramo da su pokazali svoju odgovornost”, kazala je.

Najčitaniji članci