News

Komentari 85

Britanski soj je stigao u Zabok? Oboljelo 7 đaka iz istog razreda

Britanski soj je stigao u Zabok? Oboljelo 7 đaka iz istog razreda

Učiteljica i sedmero učenika od njih 24 iz 4. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku pozitivno je na koronavirus. Sumnja se da je riječ o tzv. britanskom soju

Da je zaraženo sedmero učenika i učiteljica potvrdili su za nizagorjemalo.hr  ravnatelj škole u Zaboku Tomislav Polanović i dr. Ivan Lipovac, voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo.

– Da, čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga – rekao nam je dr. Lipovac.

Kako ovakvu situaciju brzog širenja zaraze u zagorskim školama još nije bilo, osobito toliki broj pozitivnih u jednome razredu, sumnja se da je riječ o tzv. britanskom soju.

– Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj ‘britanski’ najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu – pojasnio nam je dr. Lipovac.

Ravnatelj Polanović tvrdi da je sve pod kontrolom. Razred u kojem je potvrđena korona bit će u karanteni 10 dana.

Ostali razredi, koji su preventivno poslani u samoizolaciju, najavio je ravnatelj, vjerojatno će se u školu vratiti u ponedjeljak. Do tada svi nastavu prate online.

Najčitaniji članci