Obavijesti

News

Komentari 1

Brnjac: Pripremali smo se, ali nitko nije očekivao ovaj uspjeh

Brnjac: Pripremali smo se, ali nitko nije očekivao ovaj uspjeh

Podaci o prometu turističke sezone i u rujnu iznenađuju. Ukupno je ostvareno otprilike 90% prihoda u odnosu na rekordnu 2019. godinu

VIDEO

Turistička sezona nastavila je s odličnim rezultatima  i u rujnu, a upravo o tome i nedostatku radne snage te onome što nas čeka, raspravljalo se u Otvorenom HTV-a.

- Pripremali smo se, no nitko nije očekivao ovako dobre turističke rezultate, uoči sezone okupili smo sva udruženja, bilo nam je prvenstveno važno očuvati radna mjesta u turističkom sektoru, tako da se on može stabilno početi pripremati za ovu turističku godinu - rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ministrica je navela sve mjere koje su poduzete, uključujući cijepljenje radnika u turističkom sektoru.

- Znamo i koje su boljke našeg turizma: oslanjanje na proizvod "sunca i mora" odnosno sezonalnost i u određenim dijelovima na obali masovni turizam, upravo te stvari trebaju biti ciljano riješene kroz izradu određenih mjera i strategija - dodala je.

- Imali smo veliku prednost koju smo iskoristili, išlo nam je na ruku što su Španjolska, Grčka i Turska imale lošiju epidemiološku situaciju nego mi, zatim su uslijedili problemi s požarima u Italiji, Grčkoj i Turskoj, a iskoristili smo i to što smo najbliža autodestinacija Austrijancima i Nijemcima, te smo povećali broj noćenja tijekom kolovoza u svim segmentima turizma rekao je Domagoj Tomasović, privatni hotelijer.

Staničić: Hrvatska se pokazala među najboljima u upravljanju turističkom sezonom ove godine
Staničić: Hrvatska se pokazala među najboljima u upravljanju turističkom sezonom ove godine

On kaže da moramo raditi na poboljšanju infrastrukturne mreže i poboljšanju cestovnog prometa kroz jadranske gradove.

Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, rekao je da treba gledati "vrijednost za novac" te ako su gosti to prihvatili i ostali zadovoljni nakon boravka u Hrvatskoj, tada nismo preskupi.

- Svaka usluga ima svoga kupca i time se treba voditi, kaže Fain. Najvažnije je da gosti iz Hrvatske odu zadovoljni, a u današnje digitalno vrijeme lako se može saznati ponuda, sve je javno i transparentno, kaže.

Osim izrade mjera i strategija, hotelijer Domagoj Tomasović objasnio je kako su veliku ulogu u uspjehu turizma imali požari u Italiji, Grčkoj i Turskoj.

- Imali smo veliku prednost koju smo iskoristili, išlo nam je na ruku što su Španjolska, Grčka i Turska imale lošiju epidemiološku situaciju nego mi - kazao je Tomasović.

Nadodao je kako bi u budućnosti trebalo poraditi na poboljšanju cestovnog prometa kroz dalmatinske gradove.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"