Obavijesti

News

Komentari 9

'Brodica je udarila u nešto, mi ubrzano tonemo, pomozite...'

'Brodica  je udarila u nešto, mi ubrzano tonemo, pomozite...'
1

Zaprimljen je poziv sa brodice duge 8 metara u Mljetskom arhipelagu. Na brodici je bilo četvero ljudi. Brodica je, kazali su, udarila u nešto neodređeno te ubrzano prima more i tone

VIDEO

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je javnost o pomorskim nesrećama koje su se dogodile prošle noći za vrijeme velikog nevremena koje je zahvatilo Jadran.

Najzahtjevnija te ujedno najpogibeljnija situacija dogodila se noćas u Dubrovačkom akvatoriju sat vremena nakon ponoći. Zaprimljen je poziv sa brodice duge 8 metara u Mljetskom arhipelagu. Na brodici je bilo četvero ljudi. Brodica je, kazali su, udarila u nešto neodređeno te ubrzano prima more i tone.

Odmah po zaprimanju informacije o poziciji havarije i potonuća o događaju su informirani službenici Lučke kapetanije Dubrovnik te je istovremeno prema svim sudionicima u pomorskom prometu tim područjem, poslana obavijest o događaju. Poslan je i poziv pogibelji 'Mayday Relay', na koji su se ubrzo odazvali voditelji nekoliko plovila i uključili u spasilačku akciju. Angažiran je i motorni brod  'Nona Ana', koji je bio u blizini.

Sat i pol vremena kasnije javljeno je da su brodolomci pronađeni.

Četvero ljudi na maloj jedrilici kraj Lošinja sinoć oko 20 sati nosila je nevera prema obali. Prevrtali su se i nisu uspijevali manevrirati. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Rijeka i Pomorska Policija Rijeka. Na dojavljenoj  poziciji ipak nisu zatekli jedrilicu, jer je posada vjerojatno, uspostavila nadzor nad jedrilicom i samostalno otplovili prema uvali Artatore.

Tri mladića u prevrnutom gumenjaku

Ispred marine Cres više osoba u manjoj jedrilici svjetlosnim signalima oko 20.41 tražilo je pomoć. Iz Cresa je isplovilo plovilo Lučke Uprave koje je pronašlo tri mladića u prevrnutoj gumenoj brodici. Otegljeni su u sigurnu luku.

Vjetar nasukao brodove, čupao drveće, nestajalo je i struje...
Vjetar nasukao brodove, čupao drveće, nestajalo je i struje...

Oko 21.25 u Staroj Baški puklo je sidro na jedrilici. Kako posada nije bila životno ugrožena, informacija je proslijeđena tvrtki specijaliziranoj za pružanje komercijalne pomoći plovilima na moru. Naknadno javljeno da su odbili asistenciju jer su se snašli sami.

Iz mjesnoga kampa u Vrsaru zaprimljen je poziv o dvije jedrilice koje je more nasukalo cijelom dužinom na plažu, dok je još nekoliko plovila ostalo plutati bez nadzora, svi otrgnuti sa vezova.

Nevrijeme hara Hrvatskom: Ulice plivaju, na moru havarije
Nevrijeme hara Hrvatskom: Ulice plivaju, na moru havarije

Zaprimljena je dojava i iz jedriličarskog kluba Pula o njihovom djelatniku. D.B.,isplovio je iz Malog Lošinja u smjeru Pule te je posljednje javio da ga je zahvatilo jako nevrijeme, nakon čega su sa njime izgubili kontakt. Odmah je zatraženo lociranje mobilnog uređaja i nedugo potom nestali je živ i zdrav doplovio u Verudu.

Potraga za Talijanom

Dvije motorne brodice na Molatu zahvaćene jakim nevremenom, spašene su od nasukavanja, a odsukane su i tri nasukane jedrilice u uvali Soline, na Velom Ižu.

Oko 22.30 sati sa otoka Drvenik Veli muškarac je javio kako je njegov gost, F.C.iz Italije samostalno otplivao prema vlastitoj motornoj jahti 'Guendalina', sa kojom je ubrzo isplovio iz uvale, kako se jahta ne bi nasukala. Talijan nije imao mobitel, pa je u traganje i spašavanje trajalo satima. Živog i zdravog Talijana oko tri sata ujutro pronašli su u uvali Vinišće.

Iz Lučke ispostave Milna stigla je informacija o potopljenoj jahti imena 'Topless express', pred samim ulazom u Milnu. Na jahti je u trenutku nesreće bilo čak osam Čeha, koji su srećom svi spašeni neozlijeđeni. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...