News

Komentari 29

Bujice u Rešetarima poplavile kuće i ceste, načelnik: 'Kanali tu količinu nisu mogli podnijeti'

Bujice u Rešetarima poplavile kuće i ceste, načelnik: 'Kanali tu količinu nisu mogli podnijeti'

Veliko nevrijeme praćeno ogromnim količinama kiše pogodilo je u subotu oko 17 sati područje općine Rešetari na novogradiškom području

Novu Gradišku i širu okolicu u subotu u poslijepodnevnim satima ponovo je zahvatilo nevrijeme. U petak nastradalo je područje užeg dijela grada, a u subotu naselja istočno od Nove Gradiške. 

Vatrogasne službe imale su puno posla na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma obiteljskih kuća, ali i općinske komunalne službe na po pročišćavanju odvodnih kanala kako bi se iznimno velike količine vode rasteretile ceste i putove.

POGLEDAJTE VIDEO: Bujice u Rešetarima 

 Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga odmah je aktivirao sve prateće službe kako bi se eventualne štete što prije otklonile.

- Bilo je grozno, u nepunih sat vremena palo je iznimno mnogo kiše, između 100 i 120 litara po četvornom metru i odvodni kanali, iako su vrlo čisti u kratkom vremenu nisu mogli primiti svu tu silnu količinu vode. Obišao sam odmah terene onih mjesta koja su bila po najvećim naletom oborinskih voda, u Drežniku, Rešetarima i Adžamovcima - rekao je Aga. 

- Bilo je i poplavljenih podruma obiteljskih kuća, sa brdskih dijelova slile su se jako velike količine vode i trebalo je vremena da sva ta silna voda prođe kroz kanalsku mrežu na našem području. Nekih većih šteta nema, srećom nije bilo leda pa usjevi i voćnjaci nisu stradali - poručio je načelnik za 24sata. 

Na terenu sve žurne službe koje mogu pomoći. U Službi 112 u Slavonskom Brodu su rekli da nemaju informacija o razmjeri šteta na području Rešetara, što će najvjerojatnije biti poznato nakon što se nevrijeme smiri.

Mještani strahuju od novih poplava, jer meteorolozi najavljuju nove jače padaline već za nedjelju, posebno u Posavini.

Najčitaniji članci