Obavijesti

News

Komentari 59

Jako nevrijeme u Osijeku: Jak vjetar odnio krov, poplavljene ceste, tramvaji ne mogu voziti

Jako nevrijeme u Osijeku: Jak vjetar odnio krov, poplavljene  ceste, tramvaji ne mogu voziti
17

'Čuo sam neki glasni zvuk, kao da je grom pogodio negdje blizu mene. Okrenuo sam se i pogledao na suprotnu stranu i ugledao limeni krov na cesti', rekao je čitatelj

VIDEO

Snažno nevrijeme pogodilo je područje Osijeka oko 15 sati u subotu. Kako doznajemo od čitatelja, snažan vjetar otpuhao je limeni krov. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Osijeku odnijelo krov 

Pokretanje videa...

Nevrijeme odnijelo krov u Osijeku VIDEO

 - Oko 15 sati čuo sam da jako grmi i puše. Sjetio sam se da mi je automobil ispod stabla, pa sam ga išao preparkirati i osigurati. Dok sam išao do auta, čuo sam neki glasni zvuk, kao da je grom pogodio negdje blizu mene, okrenuo sam se i pogledao na suprotnu stranu i ugledao limeni krov na cesti. Vjetar je toliko silovito puhao da je odnio susjedu čitavi krov - rekao nam je čitatelj i dodao:

- Ova snimka koju sam vam poslao, to je već djelomično sređeno s obzirom kako je prije izgledalo... Lim je bio preko cijele ceste. Toliko je jako puhalo da je izgledalo kao da kapljice kiše lete horizontalno, zaista strašno!

Osijek: Jako nevrijeme otkinulo limeni krov sa zgrade

Zbog nevremena i velike količine kiše koje su poplavile ceste, u zastoju je tramvajski promet. 

Nevrijeme u Osijeku prouzročilo zastoj tramvaja, kolnici potopljeni

Izdano narančasto upozorenje 

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za subotu poslijepodne u većem dijelu unutrašnjosti te crveno upozorenje za nedjelju za područje osječke regije, ističu na web stranicama Civilne zaštite RH

Na području osječke, zagrebačke, karlovačke i gospićke regije izdano narančasto upozorenje zbog kiše. Tamo se očekuju izraženi pljuskovi i grmljavina, a moguće su i poplave.

Heroji spasili dvoje ljudi: 'Auto je bio potopljen, a nitko nije izlazio. Brzo smo skočili u vodu'
Heroji spasili dvoje ljudi: 'Auto je bio potopljen, a nitko nije izlazio. Brzo smo skočili u vodu'

Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme izdano je za unutrašnjost zbog velike količine oborine koja može pasti u kratkom vremenu. Na Jadranu je zbog izdano žuto upozorenje zbog lokalnih nestabilnosti te za vjetar na sjevernom Jadranu gdje je od sredine dana moguća jaka bura i sjeverni vjetar, podno Velebita s olujnim udarima.

- Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - rekli su iz CZ-a.

Crveni alarm izdan je za područje osječke regije gdje se može očekivati lokalno obilne kiše, uglavnom u Posavini, a moguće su i poplave. Očekuje se količina oborine 60-90 mm.

Karta padalina diljem Europe: Evo kako je jako nevrijeme iz Njemačke stiglo i u Hrvatsku
Karta padalina diljem Europe: Evo kako je jako nevrijeme iz Njemačke stiglo i u Hrvatsku

- Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima - napisali su.

Za područje zagrebačke, karlovačke i gospićke regije izdano je narančasto upozorenje za obilnu kišu, a količina koja će pasti bit će između 30 i 90 mm te su moguće poplave.

Posljedice nevremena: Deseci poziva, vatrogasci 100 puta ispumpavali poplavljene kuće
Posljedice nevremena: Deseci poziva, vatrogasci 100 puta ispumpavali poplavljene kuće

U kninskoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji je izdano žuto upozorenje za vjetar, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mogući su olujni udari bure.

- Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - napisali su iz CZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa