Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Busom putuju u bolnicu s troje teško bolesne djece

Najteže je bolestan Mario (8), koji je nepokretan, slijep i ima cerebralnu paralizu. Marinela (9) ima zgrčenu nogu i epilepsiju, kao i sestra Zorica (4)

Krunsolav Petrić
Foto: Krunsolav Petrić
27 komentara

Zoran i Ljiljana Dragić iz Erduta imaju šestero djece, od kojih su troje invalidi. Najteže je bolestan Mario (8), koji je rođen u sedmom mjesecu trudnoće sa sepsom pa je nepokretan, slijep i ima cerebralnu paralizu. Marinela (9) ima zgrčenu desnu nogu i epilepsiju, kao i mlađa sestra Zorica (4). Osim njih imaju Lauru (2), Luku (6) i Željku (15), koji su posve zdravi.
- Suprug radi u osječkom Vodovodu za 2500 kn, a ja krpam mjesec s dječjim doplatcima i invalidninama. Sretni smo u ovoj kući, ali putovanja do bolnice u Osijeku postaju prevelik problem. Marinela ide u školu prema posebnom programu i vodimo je autobusom. Kad dobije epileptični napadaj, čekamo pola sata da dođe Hitna iz Osijeka jer je Erdut udaljen 36 km. I Marija vodimo autobusom kod liječnika. To uskoro nećemo moći jer on ne može ni sjediti ni stajati - kaže Ljiljana. Žele se preseliti bliže Osijeku, no ne smiju prodati kuću koju im je obnovila država.
- U Ministarstvu predlažu zamjenu kuća, no nitko ne želi doći živjeti u Erdut. Suprug plaća 900 kn mjesečnu kartu do Osijeka i još, kao jamac, otplaćuje kredit - kaže Ljiljana. Dragići bi bili zadovoljni i s jeftinijom kućom negdje bliže liječnicima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message