Obavijesti

News

Komentari 154

Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice

Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice
9

Ministar Radman novinarima je držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema Radmanu, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, već hrvatsko predsjedanje EU

VIDEO

Ne mogu ja suditi nikome, pa ni kolegi Kujundžiću. Postoji najprije on, pa razgovor s premijerom, pa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Poručio je u četvrtak ministar prometa Oleg Butković komentiravši slučaj s imovinskom karticom ministra zdravstva Milana Kujundžića. 

Istaknuo je kako je ministar već dao nekakvo pojašnjenje i dodao kako su svi dužni navoditi promjene u imovinskoj kartici.
 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:16

Ministar Kujundžić je, podsjetimo, prije par mjeseci kupio kuću na zagrebačkim Ravnicama u vrijednosi 1,4 milijuna kuna. No, u imovinskoj kartici nije detaljno obrazložio na koji način ju je platio. Naveo je 100.000 eura kredita koji je supruga digla u PBZ-u, a  za ostatak od 100.000 eura nije u kartici jasno odakle mu. Kanije je obrazložio kako je 40.000 eura pozajmice te da je taj dio posudio od prijatelja, a preostali dio platio iz štednje.

Plenković čeka Kujundžića u Vladi: Pričat će o kupnji kuća
Plenković čeka Kujundžića  u Vladi: Pričat će o kupnji kuća

Upitan bi li on u imovinskoj kartici naveo od koga je posudio novac, uzvratio je da osobno nema takvih ambicija, ali da je dužan, kao i svatko od njih, sve što bi radio navesti u imovinsku karticu.  Rekao je i da je njegova imovinska kartica u redu, da je sve upisano te da nije ništa kupovao.  

Radman: Nisam se bavio time

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman istaknuo je kako je proteklih dana bio u Bruxellesu, da se nije stigao baviti time te da nema informacija o navodima vezanim za imovinu ministra Kujundžića.

- Nisam se uopće bavio time, sinoć sam kasno došao iz Bruxellesa, gospodina Kujundžića poznajem kao uglednom liječnika sa svjetskom reputacijom profesora - ustvrdio je Radman.

Na pitanje treba li Kujundžić odstupiti s mjesta ministra, Radman je poručio kako ne može on o tome govoriti.

Kujundžić i žena povlaštenim kreditom kupili su drugu kuću
Kujundžić i žena povlaštenim kreditom kupili su drugu kuću

Na tvrdnju novinara da ministri u EU odstupaju i zbog manjih problema, što on vrlo dobro zna jer je bio veleposlanik u Njemačkoj, ministar Radman je istaknuo kako "svega ima u Europskoj uniji". A onda je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali, a što ne pratiti.

Vodič za bedake: Imaju i upute, ali opet nekako uspiju kiksati...
Vodič za bedake: Imaju i upute, ali opet nekako uspiju kiksati...

Novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, smatra Radman, već hrvatsko predsjedanje EU.

- Gospodin ministar će objasniti svoj slučaj, ja to ne znam niti ne pratim. Ali vidim da mediji to prate, umjesto da zaprate naše predsjedanje - ljutito je poručio ministar.

Ni ostali ministri nisu baš bili pričljivi o toj temi. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije željela komentirati Kujundžićev slučaj, samo se osvrnula na to kako je i sama imala problem s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa vezano za Nadzorni odbor Komunalnog održavanja u Pločama. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da problem oko imovinske kartice treba razjasniti sam Kujundžić, dodavši da se ona jako trudi oko svoje imovinske kartice te da svi trebaju biti detaljni i precizni. 

Marić: Kujundžić će sve objasniti

Ministar financija Zdravko Marić naglasio je kako nema informacije te istaknuo kako svi ministri imaju njegovu potporu.

- Tri dana sam bio u Bruxellesu, siguran sam da će kolega Kujundžić sve to objasniti, nemam nikakvih informacija, niti želim imati previše informacija o tome Potpora je svakom mojem kolegi uvijek bila, mi smo u timu, ne ulazim u privatne odnose, radimo i surađujemo dobro, a on će sve pojasniti - rekao je Marić dodavši kako treba biti oprezniji prilikom ispunjavanja imovinskih kartica te kako bi o svojim iskustvima sa Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa mogao pričati dva tri dana bez prestanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.