News

Komentari 154

Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice

Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice

Ministar Radman novinarima je držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema Radmanu, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, već hrvatsko predsjedanje EU

Ne mogu ja suditi nikome, pa ni kolegi Kujundžiću. Postoji najprije on, pa razgovor s premijerom, pa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Poručio je u četvrtak ministar prometa Oleg Butković komentiravši slučaj s imovinskom karticom ministra zdravstva Milana Kujundžića. 

Istaknuo je kako je ministar već dao nekakvo pojašnjenje i dodao kako su svi dužni navoditi promjene u imovinskoj kartici.
 

POGLEDAJTE VIDEO

Ministar Kujundžić je, podsjetimo, prije par mjeseci kupio kuću na zagrebačkim Ravnicama u vrijednosi 1,4 milijuna kuna. No, u imovinskoj kartici nije detaljno obrazložio na koji način ju je platio. Naveo je 100.000 eura kredita koji je supruga digla u PBZ-u, a  za ostatak od 100.000 eura nije u kartici jasno odakle mu. Kanije je obrazložio kako je 40.000 eura pozajmice te da je taj dio posudio od prijatelja, a preostali dio platio iz štednje.

Upitan bi li on u imovinskoj kartici naveo od koga je posudio novac, uzvratio je da osobno nema takvih ambicija, ali da je dužan, kao i svatko od njih, sve što bi radio navesti u imovinsku karticu.  Rekao je i da je njegova imovinska kartica u redu, da je sve upisano te da nije ništa kupovao.  

Radman: Nisam se bavio time

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman istaknuo je kako je proteklih dana bio u Bruxellesu, da se nije stigao baviti time te da nema informacija o navodima vezanim za imovinu ministra Kujundžića.

- Nisam se uopće bavio time, sinoć sam kasno došao iz Bruxellesa, gospodina Kujundžića poznajem kao uglednom liječnika sa svjetskom reputacijom profesora - ustvrdio je Radman.

Na pitanje treba li Kujundžić odstupiti s mjesta ministra, Radman je poručio kako ne može on o tome govoriti.

Na tvrdnju novinara da ministri u EU odstupaju i zbog manjih problema, što on vrlo dobro zna jer je bio veleposlanik u Njemačkoj, ministar Radman je istaknuo kako "svega ima u Europskoj uniji". A onda je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali, a što ne pratiti.

Novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, smatra Radman, već hrvatsko predsjedanje EU.

- Gospodin ministar će objasniti svoj slučaj, ja to ne znam niti ne pratim. Ali vidim da mediji to prate, umjesto da zaprate naše predsjedanje - ljutito je poručio ministar.

Ni ostali ministri nisu baš bili pričljivi o toj temi. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije željela komentirati Kujundžićev slučaj, samo se osvrnula na to kako je i sama imala problem s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa vezano za Nadzorni odbor Komunalnog održavanja u Pločama. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da problem oko imovinske kartice treba razjasniti sam Kujundžić, dodavši da se ona jako trudi oko svoje imovinske kartice te da svi trebaju biti detaljni i precizni. 

Marić: Kujundžić će sve objasniti

Ministar financija Zdravko Marić naglasio je kako nema informacije te istaknuo kako svi ministri imaju njegovu potporu.

- Tri dana sam bio u Bruxellesu, siguran sam da će kolega Kujundžić sve to objasniti, nemam nikakvih informacija, niti želim imati previše informacija o tome Potpora je svakom mojem kolegi uvijek bila, mi smo u timu, ne ulazim u privatne odnose, radimo i surađujemo dobro, a on će sve pojasniti - rekao je Marić dodavši kako treba biti oprezniji prilikom ispunjavanja imovinskih kartica te kako bi o svojim iskustvima sa Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa mogao pričati dva tri dana bez prestanka.

Najčitaniji članci